FOTO’S | Dansteams OBS Ekke de Haan naar finale Noord-Nederlandse kampioenschappen streetdance en showdance

HEERENVEEN - De twee dansteams van OBS Ekke de Haan hebben zich geplaatst voor de finale van de Noord-Nederlandse kampioenschappen streetdance en showdance.

Hieronder een door de baisschool uit Heerenveen zelf aangeleverd verslag.

De dansteams (onder de noemer van talentenontwikkeling) hadden voldoende punten gescoord in de voorrondes en zich daarmee geplaatst voor de finale van de Noord-Nederlandse kampioenschappen streetdance en showdance. Een thuiswedstrijd voor de danseressen, waar ze op versierde fietsen met elkaar naar de sporthal fietsten.

De finale werd gehouden in Sportstad. Team BCD SchoolCrew, uitkomend in de categorie showdance beginners t/m 8 jaar, maakten er als vrolijke trollen een feest van. Met ballonnen en confetti dansten ze naar een hele verdienstelijke derde plaats.

Team BCD SchoolClass, die op de instrumentale versie ‘Leave a light on’ van Tom Walker dansten, werden in de categorie moderne dans t/m 12 jaar vijfde. Voor beide groepen weer een mooie beker erbij.

Mede dankzij trainster Nellie Hoekstra, was ook dit tweede dansseizoen weer succesvol. Dansteams OBS Ekke de Haan winnen prijzen tijdens NNKS finale.