FOTO'S | Burgemeester Kuperusplein klaar voor Kermis Heerenveen

HEERENVEEN - Het Burgemeester Kuperusplein biedt voor de kermisliefhebbers ondertussen een mooie aanblik, nu de opbouw van de grootse kermis van Friesland nagenoeg gereed is.

De Kermis Heerenveen gaat woensdag 5 juni van start en duurt tot en met maandag 10 juni. 

De kermis opent woensdag om 14.00 uur en wordt ’s avonds om 19.30 uur officieel geopend met een robotact en een dansgroep.

Nieuwe attracties

De organisatie heeft zes nieuwe attracties gestrikt. Dat zijn: Heroes City XXL (het grootste funhouse van Nederland), Lost Adventure (een escaperoom), Beach Party, Mad Mill (een wipe-out), Kamelenrace en het Chocoladerad, waar deelnemers twee kilo chocola kunnen winnen. Daarnaast keert de zweef van veertig meter hoogte terug en zijn er tal van andere andere attracties.

Randprogramma

Tijdens de kermis zijn er ook weer allerlei randactiviteiten. Zo is het op woensdag 5 juni kindermiddag met Mops en Totem. Dat zijn twee kabouters die de kermis bezoeken. De kinderen kunnen zich gratis laten schminken.

Op de donderdagavond is het familieavond . Er gelden dan diverse aanbiedingen. De vrijdagavond staat in het teken van de derde editie van het kermis straatfestival en theater. Verschillende straatartiesten bezoeken dan de kermis.

Op zaterdagochtend is er van 11.00 tot 13.00 prikkelarme kermis. Die is bedoeld voor mensen met een beperking. De verlichting en muziek staan dan uit, terwijl de snelheid van de attracties zijn ook aangepast.

Volkszanger Gerard Palts treedt op Eerste Pinksterdag op vanaf 15.30 uur. Hij schreef het nummer ‘De jongen van de handel’, dat wordt gezongen door Roy Donders.

Maandag 10 juni tenslotte is het opa- en oma-dag. Er gelden dan diverse aanbiedingen.

Openingstijden

De kermis is op woensdag en donderdag geopend van 14.00 tot 23.00 uur, op vrijdag van 14.00 tot 00.00 uur, op zaterdag van 13.00 tot 00.00 uur, op zondag van 13.00 tot 23.00 uur en op de maandag van 11.00 tot 22.00 uur.

(Foto's Max van Gelder)