Vinchenzo: ‘Ik kijk uit naar het Promsconcert’

HEERENVEEN - In aanloop naar het Promsconcert van de Night of the Koemarkt spraken Esmee Horst (14) en Doortje van der Worp (14) namens de Heerenveens Courant alvast met zanger Vinchenzo.

Na afloop lieten de meiden weten het in het begin een beetje spannend te vinden om Vinchenzo te interviewen. ,,Maar later werd het een heel ontspannend gesprek. Alsof je met een bekende praat. Het was vet leuk om Vinchenzo te interviewen.”

Hieronder het artikel dat Esmee Horst en Doortje van der Worp schreven.

Op 24 mei was het zover: om 15.50 uur, ruim voor het afgesproken tijdstip, zitten Esmee en Doortje klaar om hun idool te bellen. Op het moment dat de telefoon overgaat, zit Vinchenzo in de auto. Hij is onderweg naar een repetitie voor het tv-programma Dance Dance Dance, waar hij momenteel erg druk mee is. Maar van spanning lijkt geen sprake; Vinchenzo neemt uitgebreid de tijd voor het tweetal.

Hoe vind je het om 29 juni in Heerenveen op het podium te staan?

,,Dat vind ik te gek. Ik doe veel shows en kom op verschillende plekken in het land. Maar in Friesland op het podium staan, blijft bijzonder.”

Treed je veel op?

,,Dat verschilt. Ik heb weken waarin ik veel optreed en soms doe ik het wat rustiger aan. Op dit moment ben ik druk bezig met de opnames van Dance Dance Dance.”

Was je al muzikaal toen je jong was?

,,Ja, zolang ik mij kan herinneren ben ik met muziek bezig. Als kind was ik altijd aan het zingen en speelde ik met muziekinstrumenten.”

Had je ooit verwacht dat je het zo ver zou schoppen in de muziek?

,,Wel gehoopt, maar dit had ik niet verwacht.”

Vind je het leuk om mee te doen met Dance Dance Dance?

,,Ja, ik vind het superleuk. Het is natuurlijk wel totaal iets anders dan wat ik normaal doe, maar dat maakt het juist interessant. Bovendien leer ik veel nieuwe dancemoves. Daar kan ik in mijn shows mooi gebruik van maken.”

Hoe reageerde je toen je hoorde dat je mee mag doen aan Dance Dance Dance?

,,Ik was erg blij. Dance Dance Dance stond al een tijdje op mijn bucketlist.”

Heb je de danslessen onderschat?

,,Ja en nee. Van alle kanten kreeg ik te horen dat het een zware tijd zou worden. Maar ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik daarvan moest verwachten. Maar nu ik er middenin zit, weet ik wat iedereen bedoelt. Het is inderdaad superzwaar.”

Nochtli Peralta Alvarez is jouw danspartner. Hoe vind je het om met haar te dansen?

,,Cool. Toen het programma begon, kenden Nochtli en ik elkaar nog niet zo goed. Maar tijdens de repetities is daar verandering in gekomen. We trainen veel samen. Nochtli is fitnessmodel, door haar ben ik veel meer gaan sporten.”

Denk je dat jullie kans maken om te winnen?

,,Dat is moeilijk te zeggen, want het niveau van de kandidaten ligt dit seizoen heel dicht bij elkaar. Er kan van alles gebeuren, maar volgens mij hebben we een goede kans om te winnen.”

In 2017 deed je mee aan The Voice of Holland. Welk programma vind je leuker om aan mee te doen: The Voice of Dance Dance Dance?

,,Dat is lastig kiezen. Dance Dance Dance is ontzettend leuk om te doen, maar The Voice of Holland is echt mijn ding. Ik heb meer ervaring met zingen dan met dansen. Zingen doe ik al mijn hele leven.”

Hoe kwam je eigenlijk bij The Voice terecht?

,,Ik werd benaderd door iemand van de redactie van The Voice. Zij hadden een filmpje van mij op Ali B zijn Instagram-account voorbij zien komen. Zo is het balletje gaan rollen.”

Hoe heb je The Voice of Holland ervaren?

,,Super, ik had me voorgenomen om er vooral van te genieten. En dat heb ik gedaan. Het is een van mijn mooiste ervaringen.”

Toen je meedeed aan The Voice heb je de finale gehaald. Had je ooit gedacht dat je in de top drie zou eindigen?

,,Nee, eigenlijk niet. Maar ik was daar ook niet zo mee bezig. Ik heb vooral genoten van de shows en alles eromheen.”

Uiteindelijk won Pleun The Voice of Holland 2017. Vond je die uitslag terecht?

,,Iedereen die meedeed was goed. Het had ook anders kunnen uitpakken, maar ik vond het zeker terecht.”

Wat vond je van Ali B als coach?

“Ali en ik kunnen het goed met elkaar vinden. Hij is heel ambitieus. Ik heb van hem geleerd hoe je als artiest actief kunt blijven. Mijn eerste echte single ‘Daily’ heb ik samen met Ali geschreven.”

Hoe denk je dat het publiek reageert op je komst bij Night of the Koemarkt?

,,Ik ben benieuwd, ik hoop uitzinnig.”

Wat was tot nu toe je leukste optreden?

“Poeh, ik denk 538 Koningsdag in Breda. Dat was mijn eerste optreden voor een bizar groot publiek. Er waren zo’n 40.000 bezoekers.”

Ben je gespannen voor een optreden?

,,Nee, ik voel me nooit echt zenuwachtig, een beetje gezonde spanning misschien. Ik heb er altijd zin in.”

Heb je hoge verwachtingen voor Night of the Koemarkt?

“Ik ben vooral nieuwsgierig. Ik kom op verschillende gelegenheden, maar bij Night of the Koemarkt ben ik nog niet geweest. Ik kijk er naar uit.”