De Rinkelbom toneel tweede muziekavond stichting Nadine

HEERENVEEN - De Rinkelbom was afgelopen donderdag het toneel van de tweede muziekavond van de stichting Nadine.

Hieronder een door de organisatie zelf aangeleverd verslag.

Vorig jaar had de eerste muziekavond in café restaurant Spoorzicht een gezellig en intiem karakter. Bijna alle bezoekers waren toen familieleden, vrienden en bekenden van de in 2012 overleden Nadine van Pareen. De stichting, die opkomt voor kinderen tot 18 jaar in Heerenveen en directe omgeving die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, had nu voor een veel grotere locatie gekozen. In de hal werden de bezoekers opgevangen door drie leerlingen van IBC (International Business College/ OSG Sevenwolden) Er was nu ook sprake van een avondvullend muziekprogramma van 20.00 tot 22.30 uur gepresenteerd door Ilse en Ilse, twee leerlingen uit vwo-6 eveneens van Sevenwolden.

Nadat het lievelingslied van Nadine, I was here van Beyoncé, was afgespeeld, kregen de gasten een zeer afwisselende avond voorgeschoteld. Van de kleintjes van Dansschool HIER. die liedjes uit een musical ten gehore brachten tot de Feddes Big Band van Sevenwolden. Naast popsongs door Anna Linde, Silke en Renske werden er diverse klassieke nummers gespeeld door Zara, Roas en Nynke, allen musici van Frans Douwe Slot. Het veelvuldig gebruik van de mooie zwarte vleugel gaf extra glans aan de avond.

In de pauze konden de bezoekers op vertoon van hun kaartje een mooie prijs in ontvangst nemen. Deze waren ter beschikking gesteld door bloemsierkunst HE-AS, van der Kam Manswear Heerenveen, by Boonstra , De Koffieplantage, Feenstra uw schoenmaker, Keurslagerij Zijlstra, It Fuskhuys, Specialiteitenhuys Wijn & Spijs en diverse particulieren.

Verder bracht de band In Control twee stevige nummers ten gehore kort na de pauze. Mika en Jildez, twee muzikanten van de Big Band traden solo op met viool en vleugel. Illusionist Lucas, winnaar van Heerenveen’s got talent, liet het publiek in verbazing achter met oa de zwevende stoel, en de touwtruc.

Even na half elf sloot Jan Wassens, voorzitter van stichting Nadine, de avond af en daarna werd Unforgettable van Natalie en Nat King Cole afgespeeld en ging iedereen zeer tevreden naar huis.