Start nieuwbouw serviceappartementen ‘Oranjewoud Wonen’, opening drijvende tuintjes en ingebruikname nieuwe redactieruimte WhatTheFean

HEERENVEEN - Komende week vindt in Heerenveen niet alleen de aftrap plaats van de nieuwbouw van de serviceappartementen ‘Oranjewoud Wonen’ bij de serviceflat Oranjewoud.

Ook vindt de opening plaats van de drijvende tuintjes bij de Lindegracht en wordt de nieuwe redactieruimte WhatTheFean geopend.

De start van Oranjewoud Wonen is donderdag om 15.00 uur. Dan houdt onder andere burgemeester Van der Zwan houdt een korte toespraak. In totaal komen er 136 appartementen en achttien bungalows die de huidige Oranjewoudflat vervangen. De sloop en nieuwbouw moet begin 2021 gereed zijn.

De opening van de drijvende tuintjes aan de Lindegracht is vrijdag 14 juni. Wethouder Hans Broekhuizen loopt dan samen met één of meerdere schoolkinderen naar een drijvend ponton, waar ze samen de openingshandeling bij één van de drijvende tuintjes verrichten. De opening is om 14.55 uur aan de Lindegracht tussen de twee loopbruggetjes.

Om 16.30 uur vervolgens opent wethouder Broekhuizen de nieuwe redactieruimte WhatTheFean. Hij knipt dan een lint door van de redactieruimte bij jongerencentrum Casa aan het Geerts Willigenplein 2 in Heerenveen.

Opening Meyerweg

Ook wordt deze week de vernieuwde Meyerweg in De Knipe geopend. Wethouder Jaap van Veen fietst daarbij vrijdag 14 juni samen met Erik de Swart, oud-voorzitter Plaatselijk Belang De Knipe, op een tandemfiets voor kinderen uit die vanaf de kruising Woudsterweg tot Café De Knyp op versierde fietsen over de Meyerweg rijden.

Bij het café houdt Van Veen vervolgens een welkomstwoord, een kort praatje en verricht hij de openingshandeling van Meyerweg door het aanzetten van de fontein die tijdelijk op het plein staat. De aanvang is om 18.40 uur.