Overzicht programma bibliotheek Heerenveen en Jubbega

HEERENVEEN/JUBBEGA - De bibliotheken in Heerenveenen en Jubbega houden diverse activiteiten.

Zo is het Muziekbeestje met Tomke te gast in de bibliotheken in Heerenveen en Jubbega. Daarnaast is er een Walk&Talk in Heerenveen met als gastspreker social media expert Gea Iedema.

Op zaterdag 22 juni vanaf 10.30 uur geeft Hinke Schwering-Strien van Het Muziekbeestje in de bibliotheek in Heerenveen de workshop ‘Spelen met Boek en Muziek’. Centraal daarbij staat een verhaal van de Friese kinderheld Tomke. Op dinsdagmiddag 25 juni vanaf 15.30 uuris dezelfde voorstelling te zien in de bibliotheek van Jubbega.

Vanwege de Fryske Foarlêswike wordt voorgelezen uit Tomke. Verder zingt Schwering-Strien samen met de kinderen liedjes, wordt bewogen op muziek en wordt muziek gemaakt op diverse kleine instrumenten.

De activiteit is bedoeld voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar en duurt ongeveer drie kwartier. Belangstellenden wordt gevraagd van te voren kaartjes te bestellen. Dat kan aan de balie in de bibliotheken in Heerenveen en Jubbega en via bmf.nl/agenda. Per kind heeft één begeleider gratis toegang.

Walk&Talk

Op dinsdag 25 juni is er weer een Walk&Talk in de bibliotheek van Heerenveen. Het onderwerp tijdens de maandelijkse ‘koffiepauze’ voor iedereen die (ander) werk zoekt is ditmaal: social media en solliciteren.

Gastspreker is Gea Iedema-Zondervan, social media-expert en oprichter van GJIZ Sociale Media Support Franeker. Zij toont waar online kansen liggen en wat de voordelen van social media zijn bij de zoektocht naar (ander) werk.

De bijeenkomst begint 10.00 uur. Deelname is gratis, koffie en thee staan klaar en vooraf aanmelden is niet nodig.

In juli is er geen Walk & Talk. De eerstvolgende bijeenkomst na die van juni is op 27 augustus.