FOTO'S | Officiële aftrap nieuwbouw serviceappartementen ‘Oranjewoud Wonen’ gegeven

HEERENVEEN - De aftrap voor de nieuwbouw van de serviceappartementen ‘Oranjewoud Wonen’ is donderdagmiddag gegeven. Burgemeester Tjeerd van der Zwan hield daarbij samen met nog twee andere sprekers een kort woordje.

De nieuwbouw wordt medio 2021 in gebruik genomen. Vervolgens start de sloop van het huidige pand. Ook wordt dan een park aangelegd.

In totaal komen er 154 woningen, waarvan achttien bungalows en 136 appartementen. Daarvan zijn 37 appartementen en zes bungalows bestemd voor de verkoop. De verkoop loopt al via Makelaardij Hoekstra.

Dit jaar en volgend jaar worden de nieuwe appartementen en bungalows gebouwd. Daarna wordt de huidige flat gesloopt. Het bestaande paviljoen blijft en gaat plaats bieden aan: een grand café, maaltijdservice, kapsalon, servicewinkel, schoonheidsspecialiste, pedicure, fysiotherapeut en bibliotheek.

Daarnaast wordt het terrein opnieuw ingericht, zodat de parkachtige omgeving in ere wordt hersteld. Daarbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van het bestaande bomenbestand.

Uitvoering

Het nieuwbouwplan is ontworpen door de Zwarte Hond uit Groningen. Onder begeleiding van HJBerg Vastgoed en Makelaardij Hoekstra, beide uit Leeuwarden, heeft de stichting samen met Fraxus gewerkt aan de verdere uitwerking van deze plannen.

Bouwinvest Healthcare Fund, dat belegt in seniorenwoningen en zorgvoorzieningen, neemt de huurappartementen en een deel van de bungalows in belegging. In opdracht van Fraxus realiseert Van Wijnen Bouw uit Gorredijk het plan.