Kunstroute met portretfoto’s op te huur aangeboden panden in centrum Heerenveen moet nieuwe ondernemers trekken

HEERENVEEN - In het centrum van Heerenveen is vanaf deze week een kunstroute te zien met door de Heerenveense kunstenares Reiny Bourgonje gemaakte portretfoto’s. De foto’s zijn te zien op tien van de tweeëntwintig te huur aangeboden winkelpanden. De etalages zijn daarbij bestickerd door Geheit Reclame uit Heerenveen.

Toen centrummanager Peter de Vries na overleg met een aantal makelaars groen licht kreeg om diverse panden aantrekkelijker te maken ten behoeve van het algehele straatbeeld in het centrum zocht hij meteen contact met Reiny Bourgonje, die landelijke bekendheid verwierf met haar portretfoto’s. ,,Zij was vanaf het eerste moment enthousiast en zegde haar volledige medewerking toe.”

Samen met Jascha Meester van Geheit Reclame selecteerde Bourgonje foto’s. Ook maakten zij per etalage een ontwerp. De ontwerpen zijn vervolgens geprint op geperforeerde folie, die is aangebracht door Geheit Reclame.

De Vries: ,,Door gebruik te maken van deze speciale folie kan een potentiele huurder tijdens een bezichtiging gewoon van binnen naar buiten kijken, om op die wijze een goede totaal indruk te verkrijgen van het mogelijk te huren winkelpand.”

Vastgoed onder de aandacht

Volgens de centrummanager wordt er veel aan gedaan door belanghebbende en betrokken partijen om weer nieuwe ondernemers in de panden te krijgen. Het extra onder de aandacht brengen van het vastgoed door middel van de foto’s draagt daar volgens hem aan bij.

,,Hopelijk draagt het er aan bij om de juiste huurder te vinden. Het is in ieder geval zeker dat kunst en cultuur vanaf deze week zichtbaarder zijn geworden in het centrum van Heerenveen en dat de centrumbezoeker naast gezellig winkelen, eten en drinken ook kan genieten van een aantal te huur aangeboden panden.”

Voor alle foto’s van de etalages zie ook de spreadpagina in de Heerenveense Courant van deze week.

(Tekst Jitze Hooghiemstra)