FOTO’S | Zeventiende editie Lopers voor Rollers in Katlijk

KATLIJK - De zeventiende editie Lopers voor Rollers in Katlijk is woensdag gehouden. De wandeling startte zonnig bij de Thomastsjerke in Katlijk.

Hieronder een door de organisatie zelf aangeleverd verslag met foto’s.

Maar liefst 16 rollers en nog meer lopers waren aanwezig. Bij ontvangst kreeg iedereen een kopje koffie/thee en kregen we lekkere oranjekoek van Bakkerij Verloop. Na de koffie stevig de pas erin voor de lopers, want er stond een mooie wandeling gepland van Katlijk naar Het Trefpunt van Mildam. Gelukkig waren, ondanks de voorspellingen, de weersgoden ons goedgezind en met een heerlijk zonnetje werd er gereden over de schelpenpaadjes dwars door de bossen. Klaas Zoetendal, onze jaarlijkse natuurgids, vertelde onderweg kort wat over de flora en fauna van het gebied en de omgeving. Voor sommige ouderen een feest van herkenning want menig kwam uit de omgeving vandaan of was er wel geweest.

In Het Trefpunt van Mildam stond een heerlijke lunch op ons te wachten met onder andere een beschuit met aardbeien. De eigengemaakte kroketten van Kwartier Noord smaakten weer heerlijk. Dit alles weer fleurig verzorgd door de cateringploeg.

Na een plasje hier en een pilletje daar na de lunch snel de jassen aan en weer naar buiten, want de buienradar liet zien dat het over een klein uurtje toch echt ging regenen. Iets minder tijd om te vertellen onderweg voor onze gids want de spierballen van de lopers moesten even getraind worden. Terug via een andere route naar de Thomastsjerke in Katlijk, de laatste 10 minuten werd er zelfs een sprintje ingezet. Dikke druppels kwamen uit de lucht maar het mocht de pret niet drukken.. Gelukkig kwamen we allemaal redelijk droog weer te plak.

Onder het genot van een lekker fris waterijsje, werd er gezellig gekletst met elkaar.

Klaas heeft daarna, droog in de kerk, nog verteld over de route die we gelopen hebben en over hoe vooral de dieren in deze omgeving er soms een behoorlijke bende van maken in de mensen hun nette tuintjes (reeën die de knoppen van de rozen af eten, brutale dassen die heerlijk de engerlingen en emelten uit de mooie grasveldjes graven enzovoort).

Na een laatste kopje thee met slagroomsoesjes zat de dag er weer op. Voor deze prachtige dag een dankwoord voor Kwartier Noord voor de aangeboden kroketten, Bakker Verloop voor de heerlijke oranjekoek, de ONMKB Katlijk/Mildam voor de gift, alle vrijwilligers en uiteraard de organisatie. Het was een prachtige dag. IJs en weder dienende op naar de 18e editie in 2019..