FOTO’S | Meyerweg De Knipe feestelijk geopend, plein voor café De Knyp omgedoopt in De Hoeke

DE KNIPE - De vernieuwde Meyerweg in De Knipe is vanavond feestelijk geopend.

Ook werd onthuld dat het plein voor café De Knyp voortaan door het leven gaat als De Hoeke. Die naam verwijst naar vroeger tijden. Toen zeiden mensen als ze naar het café gingen: ,,We gaan naar de hoeke.”

Bij de opening van de Meyerweg fietste wethouder Jaap van Veen samen met Erik de Swart (oud-voorzitter van Plaatselijk Belang De Knipe) op een tandemfiets voor kinderen uit naar het plein voor cafe De Knyp. 

Van Veen verrichte na een korte toespraak de openingshandeling. Dat deed hij door het aanzetten van de fontein

De Pream Sjongers en de muziek vereniging Crescendo uit De Knipe zorgden voor de muzikale omlijsting. Daarnaast was er een ijscokar aanwezig.

Snelheid omlaag 

Het werk is uitgevoerd om de snelheid op de Meyerweg en de Ds. Veenweg omlaag te brengen. Daarnaast moesten beide wegen in De Knipe veiliger. Het werk is uitgevoerd door KWS uit Leek en begon op 18 juni vorig jaar.

Voorheen werd nogal eens hard gereden op beide wegen. Dat wais mede mogelijk gemaakt door het verdwijnen van de flitspaal uit het dorp. Het harde rijden leverde niet zelden gevaarlijke situaties op.

Drie miljoen euro

Om het probleem aan te pakken heeft de gemeente Heerenveen het rechte stuk vervangen door dorpspleinen, wegversmallingen en een shared space. Dat kostte ruim drie miljoen euro.

De weg is in gedeeltes onder handen genomen. De grootste stremming was in de schoolvakantie in augustus. 

(Foto's Frank Vink)