Zilver, goud en brons voor jongens WIK-FTC

HEERENVEEN - – De jongens van de preselectie van WIK-FTC reisden zowel zaterdag als zondag naar Harkema af. Op zaterdag waren de toestelfinales en op zondag de teamwedstrijden.

Onderstaand verslag is door WIK-FTC ingestuurd.

De selectie voor de toestelfinale vond plaats in maart dit jaar, tijdens de tweede plaatsingswedstrijd voor de Friese kampioenschappen.

Daan Gorter had zich geselecteerd voor voltige en ringen, pupil niveau 17. Bij de ringen mocht hij plaatsnemen op het podium en verdiende een begeerde medaille van zilver.

Nout Spijkstra en Daan Westra kwamen uit in Benjamin niveau 19. Door een twijfelend begin verloor Daan Westra helaas wat punten waardoor hij 4e werd en net achter het net viste. Nout Spijkstra had zich geplaatst voor vier van de zes toestellen en wist voor alle toestellen een medaille te behalen. Een keer goud, twee keer zilver en een keer brons.

Dion Luinge had zich in de Instap 19 ook voor vier toestellen geselecteerd. Ook hij was erg succesvol en ging met drie gouden plakken en een zilveren naar huis.

Op zondag kwamen de jongens van de preselectie weer naar Harkema en hadden twee teams in niveau 19 samengesteld voor de teamwedstrijd. De drie beste scores van de vier ingezette gymnasten telden voor het klassement. Omdat de teams uit drie gymnasten bestond, telde dus elke oefening op een toestel mee. Alle zes toestellen werden beoefend, dus ringen, brug, rek, sprong, voltige en de vloer.

Het eerste team bestond uit Nout Spijkstra, Daan Westra en Dion Luinge en turnde in wedstrijd 1. Ze turnden alle drie erg sterk waardoor ze de zes andere teams achter zich lieten en een prachtige eerste plek op het podium behaalden. Ook trainster Jose Kramer kreeg een medaille.

In de tweede wedstrijd die erop volgde, kwam team twee in actie. Ondanks de inspanningen lukte het niet om het podium te bereiken. Ze werden vierde.