Caleidoscoop Welzijn springt op veilige fiets

HEERENVEEN - - De welzijnswerkers van Caleidoscoop hebben tien nieuwe fietsen gekregen dankzij bijdragen van Batavus, Profile Chris Jacobs en Caleidschoop Welzijnswerk. Met deze Batavus Leenfietsen onderstreept Caleidoscoop het stimuleren van bewegen en duurzaamheid.

Binnen Heerenveen gaan de welzijnswerkers van Stichting Caleidoscoop veel op huisbezoek bij inwoners, naar Jongerencentrum Casa, overleg in wijkcentra, langs bij belangengroepen of de gemeente. Een paar jaar geleden besloot Caleidoscoop in het kader van duurzaamheid en bevordering van de gezondheid enkele tweedehands fietsen te regelen. Deze fietsen werden veel gebruikt.

Met allerlei positieve bijkomstigheden. De medewerkers zijn in beweging, ze zijn zichtbaar in de wijk en het scheelt parkeer- en benzinekosten. Daarnaast is dit, al is het op kleine schaal, een stuk beter voor het milieu.

Helaas liet de staat van de fietsen te wensen over. Met de tien nieuwe kanariegele en ultrablauwe Batavus Leenfietsen peddelen de medewerkers weer veilig door Heerenveen. Chris Jacobs van Profile overhandigde afgelopen vrijdag de fietsen aan Harald de Kluizenaar, directeur van Caleidoscoop en de jongerenwerkers van Casa.