Bakker Transport & Warehousing in Heerenveen breidt opnieuw uit

HEERENVEEN - – Bakker Transport & Warehousing breidt opnieuw uit. Vrijdag wordt de eerste paal geslagen voor een nieuw te bouwen Food-Grade Warehouse achter de huidige locatie van Bakker op industrieterrein IBF in Heerenveen.

In 2015, 2016 en 2018 nam Bakker al nieuwe warehouses in gebruik. Maar inmiddels is er alweereen verdere vergroting van de op- en overslagcapaciteit nodig is.

De nieuwe bouwkavel op industrieterrein IBF heeft een oppervlakte van 40.000 m2. Daarvan wordt 22.000 m2 bebouwd met onder andere een modern warehouse van 10.000m2 en 13 meter hoog. De watergang die de terreinen nu scheidt, zal worden versmald tot 8 meter. De terreinen worden gekoppeld door een dam.

Het nieuwe gebouw wordt voorzien van de nieuwste technieken en wordt voorbereid op het gebied van temperatuurbeheersing. Het gebouw wordt duurzaam en voldoet aan alle normen en eisen voor de voedselveiligheid. De indeling wordt flexibel, zodat alle mogelijkheden voor een multifunctioneel gebruik beschikbaar zijn.

De nieuwbouw van het warehouse gaat gepaard met de uitbreiding van 400m2 nieuwe kantoren. Met de nieuwbouw en de aanleg van infrastructuur is een investering van ruim 6 miljoen euro gemoeid. Naar verwachting kan het nieuwe gebouw in december 2019 in gebruik worden genomen. Na realisatie van de nieuwbouw beschikt het bedrijf over ruim 32.000 m2 warehouseruimte.