FOTO’S | Jaarlijkse feestweek Anna Schotanus van start, programma aangepast vanwege hitte

HEERENVEEN - Bij woonzorgcentrum Anna Schotanus in Heerenveen is de jaarlijkse feestweek van start gegaan. Het thema is ditmaal ‘zomerfeestweek’.

De feestweek, die duurt tot en met zaterdag, startte maandag op feestelijke wijze met muziek van zanger Irwing Benjamins uit Heerenveen.

Vanwege de hitte wordt per dag bekeken of het programma kan doorgaan of wordt aangepast. Zo stond voor vandaag livemuziek op het programma in de tuin. Ook zouden er ijsjes zijn en konden bewoners poffertjes krijgen.

,,In plaats daarvan gaan we met muziek en ijsjes langs op de afdelingen”, zegt Marjanke Dijkstra, die samen met Suus Terpstra de dagbesteding verzorgt bij Anna Schotanus. De jaarlijkse feestweek zelf wordt bekostigd door de Stichting Vrienden van Anna Schotanus.

Aanvankelijk zou de feestweek later dit jaar plaatsvinden. Vanwege de geplande nieuwbouw werd die naar voren gehaald. ,,Achteraf had dat niet gehoeven”, wijst Dijkstra op het uitstel van de nieuwbouw.

De planning van de nieuwbouw Anna Schotanus is nog onduidelijk op dit moment. Deze is afhankelijk van het voorlopig ontwerp en het ontwerpproces met de gemeente. Dat schrijft Meriant, waar Anna Schotanus onder valt, op haar website.

(Tekst Jitze Hooghiemstra/foto’s Max van Gelder)