Raad wil unaniem plannen voor aanpak centrum Heerenveen oppakken

HEERENVEEN - De gemeenteraad van Heerenveen heeft maandagavond unaniem besloten om de plannen voor het centrum van de G1000Heerenveen op te pakken.

Dat is een primeur in de geschiedenis van gemeente Heerenveen. Niet eerder werd een Burgerbesluit als uitgangspunt genomen voor een raadsbesluit. ,,Een intensief traject, waarin de plannen gemaakt zijn samen met de inwoners. Een prachtige vorm van samenwerken”, aldus burgemeester Tjeerd van der Zwan.

De leden van de monitorgroep, ontstaan vanuit de Burgerraad, gaan het proces bewaken, denken mee en helpen mee in de uitvoering.

Inwoners, ondernemers, ambtenaren en politici werkten het afgelopen half jaar samen in een onder de naam G1000Heerenveen voorstellen uit voor het centrum van Heerenveen.

Tijdens de Burgerraad op 25 mei zijn daarvan 47 voorstellen aangenomen, die samen het Burgerbesluit vormen.

Uitvoering

Het college van B en W is verantwoordelijk voor de uitvoering en kreeg van de raad de opdracht om te kijken naar de haalbaarheid, consequenties en mogelijkheden van de voorstellen.

In november besluit de gemeenteraad over wat er gaat gebeuren, zoals: welke plannen al op korte termijn uitgevoerd kunnen worden en waarvoor meer tijd nodig is.