De Buitenkans krijgt positieve beoordeling bij eerste bezoek onderwijsinspectie sinds oprichting basisschool in 2016

HEERENVEEN - Basisschool de Buitenkans uit Heerenveen heeft een positieve beoordeling van de onderwijsinspectie ontvangen.

De Buitenkans introduceerde drie jaar geleden een vernieuwend onderwijsconcept en wil daarmee naar eigen zeggen het onderwijs in Nederland veranderen. De onderwijsinspectie heeft nu beoordeeld dat de school heeft laten zien dat echt kwaliteit aan het onderwijs is gegeven.

De Buitenkans startte in het schooljaar 2016-2017. Zij ontvingen nu hun allereerste inspectiebezoek. De onderwijsinspectie heeft als taak de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen en te stimuleren.

Volgens directeur Theo Rinsma van de Buitenkans is het een mooi moment om te toetsen of hun concept inderdaad voldoet aan de kwaliteitseisen. ,,Omdat wij het kind echt centraal stellen en dus ook geen leidende methode hebben, waren we erg benieuwd naar het oordeel van de inspectie. Met deze positieve beoordeling op zak, gaan we natuurlijk door! Ons volgende doel is nu een excellente school worden.”

Rapport

In het rapport van de onderwijsinspectie scoorde de basisschool op alle onderdelen een ruim voldoende tot goed. De inspectie was bijzonder positief over het pedagogisch klimaat.

De kinderen leren in een hele positieve omgeving, omdat het schoolgebouw en het speelplein inspireert, er is een prettige sfeer en iedereen gaat op een hele fijne manier met elkaar om.

Volgens de inspectie doet de Buitenkans dit opvallend beter dan andere scholen.