Eigenaar Heerenveens ingenieursbureau moet rectificatie plaatsen met excuus aan zijn ex

De Enschedese zakenman Gerard Sanderink, eigenaar van onder meer ingenieursbureau Antea Group uit Heerenveen, moet zijn aantijgingen aan zijn ex-vriendin en ex-zakenpartner Brigitte van Egten rectificeren. Sanderink moet zowel in Tubantia, het Brabants Dagblad en in Quote een rectificatie plaatsen.

Volgens miljonair Sanderink maakte ze zich schuldig aan fraude en lag het aan haar communicatie met de AIVD, dat de FIO een inval heeft gedaan bij een van zijn grote bedrijven. Maar dat zij schuldig is aan die FIOD-inval, ‘daar is geen bewijs voor’, zegt de rechtbank. Als de vermogende zakenman dit niet binnen een week recht zet heeft zijn ex-partner recht op een dwangsom van 5000 euro per dag, met een maximum van 200.000 euro.

Geschat vermogen van 620 miljoen

Hiermee komt een eind aan een lang slepend conflict. De rechter had Sanderink en zijn ex-geliefde eerst nog tijd gegeven de ruzie te schikken. Toen dat niet lukte hield Van Egten haar eis in stand, dat Sanderink zijn de beschuldigingen moest intrekken. In de zaak werd volop met modder gegooid. De zakenman (70) – goed voor een geschat vermogen van 620 miljoen – moet nu in de genoemde bladen klip en klaar melden dat er geen bewijs is voor zijn aantijgingen en dat hij de gedane uitspraken betreurt.

Sanderink is werkgever van 16.000 mensen bij ict-bedrijf Centric en het beursgenoteerde ingenieursbureau Oranjewoud, waartoe onder meer bouwbedrijf Strukton behoort.

Lees ook: Eigenaar Heerenveens ingenieursbureau en ex-geliefde vechten bizarre ruzie uit voor rechter