Nog veel vragen over ijshockeyhal Heerenveen

De gemeenteraad van Heerenveen kan leven met de extra 40.000 euro die nodig was voor het sluiten, herstellen en weer openen van de ijshockeyhal van Thialf. Wel hebben sommige partijen vragen over het vervolg.

Lees ook:

Voor de financiële afwikkeling van de tijdelijke sluiting van de hal in december en januari bleek uiteindelijk 637.000 euro op het kleed te moeten komen. Eerder werd dit bedrag geschat op 597.000 euro. De raad kan hiermee leven.

Met name GroenLinks en Heerenveen Lokaal hebben echter nog veel vragen over het vervolgtraject. GroenLinks blijft zitten met de dubbelrol van de gemeente.

Heerenveen is eigenaar van de hal, maar was in 2004 ook de opdrachtgever van de mislukte renovatie. Hierna is het dak instabiel geworden. Ook de rol van de gemeente als handhaver kwam niet uit de verf: hoewel de constructie werd afgekeurd ging de verbouwing vijftien jaar geleden gewoon door. De gemeente ziet dit probleem niet.

Nog meer kosten

Heerenveen Lokaal verwacht de komende jaren, terwijl er wordt gewerkt aan een plan voor nieuwbouw, nog meer kosten 'voor het blijvend goed functioneren van de hal'.

Zo is op korte termijn onderhoud nodig aan bijvoorbeeld lekkende koelbuizen in de betonvloer, weet de partij. Heerenveen Lokaal wil weten of er al reparaties gepland staan en wat die eventueel gaan kosten. Daarnaast is de fractie benieuwd of de lekkage problemen oplevert, zoals bodemvervuiling.

Ook wil de partij graag van de gemeente weten hoe de provincie op dit moment denkt over nieuwbouw. Burgemeester en wethouders hebben vier weken de tijd om de vragen te beantwoorden.

Lees ook: IJshockeyhal Heerenveen per direct dicht: veiligheid in geding