11-jarige Menno de Jong uit Heerenveen een van de jongste deelnemers aan Nijmeegse Vierdaagse

HEERENVEEN - Menno de Jong uit Heerenveen is met 11 jaar een van de jongste deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse die plaatsvindt van dinsdag 16 tot en met vrijdag 19 juli.

Vier dagen lang wandelt de jongeling elke dag dertig kilometer samen met leeftijdsgenoten in het #Vteam. Dat team bestaat dit jaar uit 75 kinderen die allemaal de Vierdaagse voor het eerst lopen.

Kinderen mogen meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse als ze 12 jaar zijn of in dit jaar 12 jaar worden. De kinderen van het #Vteam zetten zich actief in voor vriendschap, vrede en vrijheid. Ze zijn dit jaar met 75 kinderen, omdat dit jaar de viering van 75 jaar vrijheid in Nederland begint.

Menno wandelt, net als veel andere kinderen van het #Vteam met een speciale missie, namelijk dat hij het belangrijk vindt dat iedereen mag zijn wie hij of zij wil zijn, vrijheid heeft en niet in oorlog leeft.

,,Het is geweldig om de Vierdaagse met zoveel kinderen te lopen. Kinderen zijn veel vrolijker dan volwassenen. Het meest verheug ik mij op de Vierdaagse en de gezelligheid . We hebben elkaar al een paar keer ontmoet bij verschillende activiteiten van het #Vteam. Ook hebben we een paar oefenwandelingen samen gedaan. Meedoen met het #Vteam is nu al geweldig en dan moet de Nijmeegse Vierdaagse nog beginnen."

Live te volgen

Het #Vteam maakt elke dag reportage, vlogs en livestreams over de belevenissen tijdens het wandelen, maar ook over onderwerpen als vrede, vriendschap en vrijheid.

De belevenissen van Menno en het #Vteam zijn vanaf zondag 14 juli te volgen via de website Vteam.tv en via de social media.

Heerenveense Courant

Ook via de website Facebookpagina van de Heerenveense Courant is de deelname van Menno aan de Vierdaagse elke dag te volgen via een verslag met foto's.