Reünieconcert Heerenveen brengt ode aan Woodstock

HEERENVEEN - Het Reünieconcert Heerenveen is dit jaar op 25 oktober. Dan wordt een ode gebracht aan Woodstock.

In aanloop naar het evenement heeft de commissie enkele veranderingen ondergaan. Zo is Anny van der Meulen toegevoegd en gaat voormalig Heerenveense Courant journalist Harry de Jong de commissie adviseren.

In 1969, nu vijftig jaar geleden, vond in het Amerikaanse Woodstock een van de grootste openluchtpopconcerten plaats. Het werd een iconisch erfgoed van muziek uit de eindjaren zestig, waar illustere muzikanten overweldigd raakten door de grote belangstelling van de talrijk opgekomen jeugdigen.

In die tijd was nog niet een subcultuur van stijlen ontstaan. Toch was de programmering zeer onderscheidend. Spontaan moesten toen allerlei organisatorische zaken ter plekke gebeuren, waaronder het regelen van eten en drinken voor zoveel mensen gedurende het driedaagse evenement.

Artiesten van toen

De commissie die zich bezighoud met de programmering van het jaarlijkse Reünieconcert Heerenveen richt zich nu een halve eeuw later volledig op de artiesten die destijds in Woodstock optraden.

Een breed opgezette muzikantengroep gaat als Woodstock tributeband fungeren, waardoor het concertgedeelte het volledige oeuvre kan omvatten van de daar gespeelde muziek.

Voorbeelden van artiesten die voorbijkomen, zijn: Crosby, Stills, Nash and Young, The Who, Janis Joplin, Creedance Clearwater Revival, Jimmy Hendrix, Melanie, Canned Heat, Ritchie Havens, Joan Baez, Country Joe and the Fish, Jefferson Airplane, Tim Hardin, Arlo Guthrie, Santana, Grateful Dead, Joe Cocker, Ten Years After, the Band, Johnny Winter, Sly and the Family Stone, Blood Sweat and Tears en andere minder bekende artiesten.

De line-up wordt verzorgd door meerdere artiesten. Daarover volgt nog informatie. Dat geldt ook voor wat betreft de locatie van de tent. De aanvang is om 20.00 uur.