FOTO'S | Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland volgt BASF op als hoofdsponsor Feanrun

HEERENVEEN - De Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland volgt BASF op als hoofdsponsor van de Feanrun. Rikkert Besselse, manager particulieren bij de Rabobank-Heerenveen-Zuidoost, maakte dat vanmiddag samen met Rinse Bleeker van de Feanrun bekend op een persconferentie in Frisone Pazo in Heerenveen.

De Rabobank verbindt zich voor één jaar aan het evenement dat voor de vijfde maal wordt gehouden, met een optie voor een langere samenwerking.

De sponsoring bestaat uit het leveren van T-shirts, de rugnummers, medailles en het schenken van een geldbedrag.

Jeugdfonds Sport

Het goede doel van de Feanrun is ditmaal het Jeugdfonds Sport. Afgelopen jaar was dat de vrijwilligerscentrale van Caleidoscoop. Er is toen 5000 euro opgehaald.

Het Jeugdfonds Sport maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld toch kunnen sporten.

Laagdrempelig

Het aantal deelnemers bedroeg in 2018 ongeveer 600. Dit jaar worden ongeveer 750 lopers aan de start verwacht. Verwacht wordt dat er ook meer teams gaan deelnemen.

Ondertussen hebben zich al meer dan vijftien teams ingeschreven.
Hoewel de Feanrun laagdrempelig wil blijven, is intern al wel besproken om qua deelnemersaantal te verdubbelen.

,,Alleen dan moet je het ook professioneler aanpakken en haast iemand fulltime in dienst nemen", zegt Rinse Bleeker namens de organisatie.

Wel kan het volgens Bleeker een ambitie worden om jaarlijks een bijzonderheid toe te voegen aan de route. Zoals door het Abe Lenstra Stadion, dat dit jaar gebeurt vanwege de vijfde editie van de Feanrun. 

Overigens is er ook een onderdeel uit de route gehaald. Dat betreft de loopbrug. ,,We horen van veel lopers dat ze daar blij mee zijn. Zij zien dat toch als een obstakel fvlak voor de finish. Daarnaast zijn we benieuwd wat het doet met de eindtijden", zegt Bleeker. 

'Geen kidsrun'

Ook de optie kidsrun kwam aan bod bij de persconferentie. ,,We hebben altijd gezegd dat we eerst de organisatie goed willen hebben staan. Ook qua sponsoring. Over het houden van een kidsrun zijn nog geen gesprekken gevoerd", aldus Bleeker.

Daarnaast valt de loop samen met het Heerenveens UITfestival, dat wordt gehouden op zaterdag 7 en zondag 8 september. Ook daarvoor geldt, zo laat Bleeker weten, dat er nog geen gesprekken zijn gevoerd over hoe beide evenementen elkaar eventueel kunnen versterken.

Zie ook: Vijfde editie Feanrun voert deelnemers door het Abe Lenstra Stadion

(Tekst Jitze Hooghiemstra/foto's Max van Gelder)