FOTO’S | Zoekactie naar vermiste 21-jarige Arnee Elsinga uit Heerenveen in volle gang

​HEERENVEEN – Een kleine veertig personen is momenteel in de omgeving van de Trekker in Heerenveen bezig met een zoekactie naar de sinds donderdag vermiste Arnee Elsinga. De 21-jarige Heerenvener is die avond voor het laatst gezien in café De Skoffel.

Vanmiddag werd eerst met twee speurhonden van het Search and Rescueteam (SAR) Friesland gezocht. Op basis van het ruiken aan kledingstukken is tot nu toe tevergeefs gezocht.

Vanavond worden zoekhonden ingezet. In tegenstelling  tot speurhonden kunnen zij menselijke geuren in de lucht opsnuiven en zodoende vermiste personen vinden.

Daarnaast is onder andere bij het Nannewiid gezocht en wordt door de autoriteiten met een drone boven Oranjewoud gezocht naar Elsinga.

In groepjes langs de deur

Bij de zoektocht in de omgeving van de Trekker gaan aanwezigen in groepjes langs de deuren in de wijk. Zij moeten van de SAR, die de actie coördineert en voornamelijk bestaat uit mensen van politie, brandweer en justitie, vooral vragen naar camerabeelden. 

,,Iedereen heeft tegenwoordig bijna wel een camera hangen. Op basis van die beelden hopen we Elsinga te kunnen traceren. Het is echter zoeken naar een naald in een hooiberg. En er is hier niet eens een hooiberg”, aldus een van de SAR-leden.

Hartverscheurende taferelen

Ondertussen spelen zich hartverscheurende taferelen af. De ouders van Elsinga die ook ter plekke zijn worden door iedereen volop getroost. ,,We willen Arnee terug”, aldus zijn vader. ,,Dit is niet normaal. Ik vrees dat hij door iemand is meegenomen.”

Zijn ouders zouden Arnee afgelopen zaterdag terug naar Sintjohannesga verhuizen, omdat hij het niet naar zijn zin had in Heerenveen. Toen ze rond het middaguur bij zijn huis aan de Trekker kwamen, troffen ze niemand aan.

De deur bleek wagenwijd open te staan, terwijl zijn portemonnee op tafel lag en zijn mobiel op de grond lag. De buren zouden gestommel in huis hebben gehoord. Sindsdien is hij verdwenen.

De familie schakelde meteen de politie in. Zondag kwam de recherche en ging er een Burgernetmelding uit. Ondertussen is Arnee die als spuiter bij Miedema werkt nog steeds spoorloos.