Heerenveen en omgeving leeft intens mee met familie Arnee Elsinga

HEERENVEEN - Iets na 20.30 uur vanavond is het stoffelijk overschot dat aan het einde van de middag is gevonden aan de Haskeruitgang tegenover basisschool Futura uit het water gehaald. Of het om de sinds donderdag vermiste 21-jarige Arnee Elsing uit Heerenveen gaat, is nog niet bekend.

Langs de kant stonden urenlang vele tientallen vooral familie en bekenden van Arnee intens mee te leven. De ouders van Arnee zelf kwamen ook ter plaatse. Het emotionele beeld van hoe zij eraan toe waren, zal de aanwezigen nog lang op het netvlies blijven staan.

Het waren Fedde Tuinma en Dennis ten Hoeve, bekenden van de familie Elsing, die het stoffelijk overschot rond 18.00 uur aantroffen. Zij gingen net als vele andere vrijwilligers langs de deuren in de wijk en zochten de wijk af naar aanwijzingen.

Langs de waterkant zagen zij een persoon liggen. een medewerker van het Search and Rescueteam (SAR) Friesland die met collega's met speurhonden aanwezig was, ging daarop een kijkje nemen. Zij constateerde meteen dat het om een mens ging.

Meteen daarop werd de politie ingeschakeld. Die kwam met tal van wagens en agenten ter plaatse om de omgeving af te zetten. Een forensisch team deed vervolgens onderzoek.

Schermen geplaatst

De gealarmeerde brandweer moest vervolgens ruim een uur wachten totdat zij schermen mochten plaatsen, zodat het stoffelijk overschot uit het water gehaald kon worden.

,,Ik heb tegen de jongens gezegd dat ze gerust hun hoofd mochten omdraaien, als ze niet wilden kijken. De persoon in kwestie heeft toch langere tijd in het water gelegen. Dat is nooit een fraai gezicht. Dit soort situaties wil je niet meemaken", zegt Onno van Deursen, officier van dienst bij de brandweer.

Arrestatie

Ondertussen had officier van dienst Henri ten Hoeve bevestigd dat er een in de zaak een aanhouding was verricht aan de Schippershof.

De vindplek van de persoon in het water is niet ver van de Trekker, waar Elsing verdween. Het enige wat Ten Hoeve tot nu toe kon zeggen over de zaak is dat er onderzoek gaande is.

Het stoffelijk overschot is ondertussen naar een mortuarium gebracht. Welke, is niet bekend. Daarnaast is het gebied aan de Haskeruitgang weer vrijgegeven.

Lees ook:

Eerder op de dag werd nog met ruim veertig personen naar Arnee Elsinga gezocht

21-jarige Arnee Elsinga uit Heerenveen vermist