CoderDojo en zomeractiviteit voor kinderen in de bibliotheek Heerenveen

HEERENVEEN - Voor de jeugd zijn er de komende periode diverse activiteiten in de bibliotheek Heerenveen. Zo is er op zaterdag 20 juli de laatste CoderDojo voor de zomerstop en is er op woensdag 24 juli weer een wekelijkse zomervakantieactiviteit.

Kinderen tussen 7 en 17 jaar kunnen vanaf 12.00 uur terecht bij het gratis CoderDojo. Die activiteit staat voor: zelf programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen en onder andere games maken.

Vanwege een beperkt aantal beschikbare plaatsen is aanmelden vereist. Dat kan via coderdojo-marenfean.nl en aan de balie in de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48.

Na 20 juli is de eerstvolgende CoderDojo in de bibliotheek op vrijdag 13 september.

Knikkerbaan

Op 24 juli vanaf 15.00 uur kunnen kinderen een knikkerbaan maken in de bibliotheek. Voordat het timmeren begint, wordt er voorgelezen uit het boek Knikkeruil van Maranke Rinck en Martijn van der Linden.

De activiteit is voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Meedoen kost 2,50 euro en is inclusief drinken en wat lekkers. Aanmelden kan via www.bmf.nl en bij de servicebalie in de bibliotheek.

Elke woensdag in de zomervakantie wordt in de bibliotheek van Heerenveen een kinderactiviteit gehouden en steeds van 15.00 tot 16.00 uur. De overige datums zijn: 31 juli en 7, 14 en 21 augustus.