Scholenorganisatie Ambion gaat zeven Apple-specialisten opleiden om ICT-toepassingen verder te ontwikkelen

HEERENVEEN - Om de expertise en onderwijskundige toepassingen van ICT verder te ontwikkelen gaat Ambion volgend schooljaar zeven Apple-specialisten opleiden.

Dat moet er volgens bestuurder Ingrid Janssen voor zorgen dat de kennis binnen de scholenorganisatie wordt vergroot en de mogelijkheden van de leeromgeving verder worden verkend, ontwikkeld en toegepast. ,,Dat is een belangrijke stap in het duurzaam verankeren van het digitaal leren binnen de scholen.”

Alle leerlingen uit de groepen drie van Ambion beschikken sinds kort over een iPad. Daarnaast maken de leraren sinds kort bij de in totaal vijfentwintig scholen van de koepelorganisatie gebruik van een Apple TV, iPad en MacBook.

Volgens Ambion-bestuurder Ingrid Janssen sluit de stap aan bij eigentijds onderwijs. ,,Met deze leeromgeving kunnen leerlingen vaardigheden aanleren en kennis opdoen die ze nu en later hard nodig hebben.”

Traditionele leermethoden

Afhankelijk van het vak en onderwerp en de manier waarop leerlingen leren, wordt de iPad ingezet. Daarnaast worden traditionele leermethoden ingezet. Vooral voor ouders was dit volgens Janssen een belangrijk aspect bij de invoering.

,,Ouders vinden het logisch dat ICT onderdeel uitmaakt van het onderwijs van hun kinderen, omdat het inmiddels niet meer weg te denken is in onze samenleving.”

Ambion Holding is een koepelorganisatie voor twee stichtingen voor openbaar onderwijs in de regio Heerenveen en Joure, respectievelijk Stichting Openbaar Primair Onderwijs De Basis en Onderwijsgroep Primus.