Akkrum in teken van kunst en bezichtiging Terptsjerke

AKKRUM - De Terptsjerke in Akkrum is tot en met 7 september elke middag behalve op maandag en zondag te bezoeken van 14.00 tot 17.00 uur. Daarnaast is tot medio maart 2020 de kunstwandelroute Licht en donker te zien in het dorp.

Bezoekers kunnen in de kerk de gebrandschilderde ramen, het orgel, de oude toren en onder andere de zerken bekijken. Daarnaast is er een expositie van kunstschilders uit het dorp. Dat is een verlengstuk van de kunstwandelroute ‘Licht en donker’. Er is werk te zien van: Ab Karreman, Mello Sevinga, Baukje Ipema, Rens Hoekstra, Denise Visser, Bert Wedman, Isabelle Oppel, Emmy Wortman en Symie Poppes.

Het thema Licht en donker van de kunstwandelroute is gekozen vanwege het Rembrandtjaar. In totaal zijn eenentwintig doeken te zien in het dorp en veertien bij de haven.

Schilderijen en foto’s

De doeken door het dorp zijn schilderijen en foto’s van kunstenaars uit de dorpen Akkrum-Nes. De doeken in de haven zijn allemaal van fotograaf Kenny Douwenga.

Via QR-codes kan onderweg tegelijkertijd de cultuur van Akkrum worden bekeken.

De start van de wandelroute is bij het station in Akkrum. De brochure is gratis te verkrijgen bij de start en bij de plaatselijke middenstand. Via witte voetstappen kan de route worden gevolgd.

De route zelf werd begin april geopend door kunstenaar Age Hartsuiker.