HeerenveenDoet losgebarsten, eerste drie projecten al uitgevoerd

HEERENVEEN - Het jaarlijkse HeerenveenDoet van Hart voor Heerenveen is weer losgebarsten. In totaal zijn er negen projecten bij betrokken bij het evenement dat startte op 26 juni en nog volop bezig is.

De eerste klussen van het evenement waarbij vijfendertig medewerkers van de afdeling maatschappelijke ondersteuning van de gemeente Heerenveen voor het goede doel de handen uit de mouwen steken zitten er ondertussen op.

Uit een lijst van twintig maatschappelijke projecten kozen de medewerkers er tien. Uiteindelijk ging om praktische redenen een voetbalwedstrijd tegen een team van statushouders via VluchtelingenWerk Heerenveen in het kader van ‘sport verbindt, elkaar anders en beter leren kennen’ niet door en bleven er negen projecten over.

De activiteiten betreffen onder andere voorlezen tijdens de pauze op school, het verven een geitenhok bij een dagbesteding en koken tijdens een vakantieweek van Humanitas voor kansarme kinderen.

Al uitgevoerde klussen

De aftrap van HeerenveenDoet was met het uitvoeren van tuinklussen uitgevoerd bij de Sint Jozefschool.

Ook hebben medewerkers van Hart voor Heerenveen ondertussen een kijkje genomen achter de schermen bij het Julia Jan Wouters Hospice. Samen met de vrijwilligers hebben zij geluncht en met hen gesproken over hun vrijwilligerswerk.

Daarnaast is woensdag meegeholpen te klussen bij It Pakhûs in Akkrum. Dat is een kleinschalig woonproject/dagbesteding voor mensen met verstandelijke beperking.

Nog op stapel

Ook staat nog een aantal activiteiten op het programma. Voor de meeste ervan geldt dat er nog een datum moet worden geprikt.

Duidelijk is in elk geval dat er vanaf volgende week wordt voorgelezen. De planning is dat medewerkers van de gemeente ongeveer vijf tot zeven keer langs gaan. Zij gaan dan eerst samen met de kinderen naar de bibliotheek om een boek uit te kiezen. Vervolgens gaan ze in twee groepjes samen lezen.

Verder wordt nog meegeholpen bij De Barones, volgt een meeloopdag bij Talant en een dagje uit met cliënten van Talant. Ook wordt nog geverfd bij dierenopvang ’t Heerveld in Luinjeberd en wordt nog meegeholpen bij de kindervakantieweken.