Wie maakt de mooiste, korte film van de Lemster vuurtoren?

Dit jaar overleed de bekende Lemster cineast Pieter Verhoeff. Hij heeft de sfeer van Lemmer uit zijn jeugd vastgelegd in de serie De Vuurtoren.

Lemmer heeft daar als blijvend monument de replica van de vuurtoren aan overgehouden. Stichting Dorpsbehoud Lemsterland ziet hierin aanleiding om de inwoners van de gemeente of daarbuiten op te roepen om hùn verhaal van onze historische omgeving op een filmpje vast te leggen.

Het filmpje moet niet veel langer duren dan één minuut. Voor de filmmakers op de telefoon; het liefst in een liggend beeldformaat. Voor de leukste inzendingen ligt een aardigheidje klaar op de donateursavond van de stichting Dorpsbehoud op, vrijdag 13 september, tijdens het evenement Nazomeren in Lemmer, welke wordt gehouden in de Hervormde Kerk in Lemmer.

Daar zullen de filmpjes ook worden vertoond. Inzenden kan tot uiterlijk 30 augustus via: dorpsbehoud@dds.nl. Op de site www.dorpsbehoudlemsterland.nl/actueel staat een voorbeeld wat we ons erbij voorstellen. Geef je creatieve geest de ruimte en maak net als Pieter Verhoeff iets moois met de vuurtoren en leg het op film vast.

Word jij de 'nieuwe Pieter Verhoeff', de cineast.