Menno de Jong (11) klaar voor Nijmeegse Vierdaagse: ‘Het is hier heel gezellig’

NIJMEGEN/HEERENVEEN - ,,We hebben ons maandag ingeschreven in Nijmegen. Het was heel gezellig. Er was ook veel muziek en er waren veel mensen.”

Dat schreef de 11-jarige Menno de Jong uit Heerenveen bij zijn eerste update vanuit Nijmegen. Hij doet vanaf vandaag samen met het #Vteam mee aan de Nijmeegse Vierdaagse. ,,We hebben ook besproken hoe we het de vier dagen gaan doen en hebben gisteren alvast kennisgemaakt. Kortom het was een hele leuk dag.”

De Heerenveense Courant volgt Menno de hele week op de voet bij zijn deelname aan de Nijmeegse Vierdaagse. Hij loopt dagelijks dertig kilometer.

Hij wandelt elke dag dertig kilometer samen met leeftijdsgenoten in het #Vteam. Dat team bestaat dit jaar uit 75 kinderen, die allemaal de Vierdaagse voor het eerst lopen.

Kinderen mogen meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse als ze 12 jaar zijn of in dit jaar 12 jaar worden. Menno is een van de jongste deelnemers dit jaar.

Missie

De kinderen van het #Vteam zetten zich actief in voor vriendschap, vrede en vrijheid. Ze zijn dit jaar met 75 kinderen, omdat dit jaar de viering van 75 jaar vrijheid in Nederland begint.

Menno wandelt, net als veel andere kinderen van het #Vteam met een speciale missie, namelijk dat hij het belangrijk vindt dat iedereen mag zijn wie hij of zij wil zijn, vrijheid heeft en niet in oorlog leeft.