Chidera Ejuke tekent voor vier jaar bij SC Heerenveen

De Nigeriaanse aanvaller Chidera Ejuke (21) heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract bij SC Heerenveen. Tot blijdschap van technisch manager Gerry Hamstra.

,,Ejuke is een diepte-investering”, zegt Hamstra. ,,Daarmee bedoel ik: hij is een speler die er gelijk moet staan. Net als Hicham Faik en Jens Odgaard. We hebben hem langdurig gevolgd en meerdere keren aan het werk gezien. We moesten volhardend zijn, we zijn er een paar maanden mee bezig geweest. Zijn komst wordt breed gedragen binnen de club. We zijn er bovendien van overtuigd dat hij een absolute versterking is.”

Volgens Hamstra is de rechtsbenige Chidera - roepnaam Chidie - Ejuke, afkomstig van het Noorse Valerenga, een verrassende speler. ,,Hij heeft een goede dribbel, kan altijd een oplossing bedenken en een goal maken. Hij is onvoorspelbaar en past bij ons. Ik ben ervan overtuigd dat het publiek hem graag ziet spelen.” Ejuke kan zowel vanaf de linker- als rechtervleugel spelen, maar is ook inzetbaar als spits of diepste middenvelder.

Ook grote clubs als Lazio Roma, Celtic en op het laatste moment Besiktas zaten achter hem aan. ,,Het zegt genoeg dat deze jongen ons uitkiest om de volgende stap in zijn carrière te maken”, zegt Hamstra. ,,Jongens als Dumfries, Zeneli, Vlap, Pierie bewijzen dat dit via Heerenveen mogelijk is.”

Ejuke is niet goedkoop

Goedkoop is Ejuke niet. Hij kost de club een transfersom die naar verluidt tussen de 1,5 miljoen en 2 miljoen euro ligt. De aanvaller verdient als speler die afkomstig uit een land van buiten de EU bovendien een salaris van ruim 4 ton per jaar. Heerenveen, dat op de centen moet passen, is er echter van overtuigd dat hij uiteindelijk meer oplevert dan kost.

,,We hebben gezegd: we moeten spelers halen die het elftal beter maken", aldus Hamstra. ,,We hebben naar alternatieven gekeken voor Ejuke. Ook zij waren niet goedkoop en van sommigen waren we niet overtuigd. Aan goede spelers hangt nu eenmaal een prijskaartje, waar ze ook vandaan komen. Bovendien: we laten ook nog altijd jonge jongens doorstromen naar de eerste selectie. De balans is er.”