Chinezen uit vriendschapsgemeente Hefei te gast in Heerenveen

HEERENVEEN - In totaal negen Chinezen uit de gemeente Hefei en van de Anhui Fortune Investment Group zijn maandag 5 augustus te gast in Heerenveen.

Burgemeester Tjeerd van der Zwan ontvangt de delegatie uit de Chinese vriendschapsgemeente die dag om 15.00 uur. Na een toespraak en een foto op het bordes van Crackstate bezoeken de gasten Thialf en het Abe Lenstra Stadion.

Sinds een aantal jaren heeft de gemeente Heerenveen een vriendschapsband met Hefei. Die gemeente heeft een nieuwe partijsecretaris (Chairman of Hefei People’s Congress). Hij komt samen met een delegatie op bezoek om nader kennis te maken met het college van burgemeester en wethouders en de Anhui Fortune Investment Group. Die doet investeringen in Heerenveen.

De delegatie is in totaal drie dagen in Nederland. De eerste dag bezoeken zij Amsterdam. De tweede dag staat een bezoek aan Heerenveen op het programma. De derde dag vertrekken ze weer.

In 2017 bracht een delegatie van de gemeente Heerenveen een bezoek aan Hefei. Dat betrof: burgemeester Tjeerd van der Zwan, toenmalig wethouder economische zaken Coby van der Laan en de accountmanagers Elsemarie Oosterveen en Wouter de Groot.