INGEZONDEN | ‘Van MBO naar WO? Dat kan?’

JUBBEGA - De 23-jarige Nando Vries uit Jubbega stuurde een ingezonden brief omtrent de stap van het mbo naar uiteindelijk de universiteit.

Volgens een toenmalig docent van hem was dat niet mogelijk. Ondertussen studeert Nando rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen.

,,Ik heb het mbo verkort gedaan en ben daarna naar het hbo gegaan. Nu ben ik over naar het tweede jaar rechten aan de Rijksuniverstiteit Groningen en ga ik verder met mijn bachelor. Dus zie je,ik kan het wel."

Volgens Nando zijn er heel veel mbo-studenten die veel meer in hun mars hebben, dan zij denken. ,,Maar ze moeten wel gestimuleerd worden. Er moet positiviteit uitgestraald worden aan het mbo, zodat iedereen zich goed kan ontplooien."

Hieronder de ingezonden brief van Nando.

In 2014 heb ik de opleiding Juridisch Medewerker aan een mbo-instelling in Heerenveen gevolgd. Een docent (van deze onderwijsinstelling) vroeg in de klas wat onze toekomstplannen waren.

Ik zei dat ik graag aan de universiteit rechten wilde studeren. De docent heeft mij naar voren geroepen en maakte mij duidelijk dat een student die een mbo-opleiding volgt, niet de kennis en de kunde heeft om rechtsgeleerdheid te studeren aan de universiteit. De docent heeft mij 2 jaren lang voor schut gezet, door mij uit te lachen en te kleineren.

Ondanks deze wijze van lesgeven, heb ik mijn droom al een beetje uit laten komen.

Ik studeer inmiddels al 1 jaar Rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Groningen en vanaf september ga ik Nederlands recht van de bachelor rechtsgeleerdheid studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Hierbij wil ik laten weten dat ook mbo’ers veel in hun mars hebben. Laat je niet weerhouden door negativiteit van bepaalde docenten, maar volg je dromen.

(Tekst Nando Vries)