SC Heerenveen speelt gelijk in oefenduel met St. Pauli

HEERENVEEN - SC Heerenveen heeft de oefenwedstrijd tegen FC St. Pauli zaterdagmiddag afgesloten met een gelijkspel: 1-1.

Het oefenduel met de Duitse club was onderdeel in de transfer van Henk Veerman. De spits maakte vorig jaar de overstap van Heerenveen naar St. Pauli. Veerman deed overigens niet mee. Hij revalideert nog van een zware knieblessure.

Heerenveen, waar aanwinst Chidera Ejuke nog ontbrak in de selectie, startte in het Abe Lenstra-stadion uitstekend aan de wedstrijd tegen St Pauli, de nummer 9 van de Tweede Bundesliga van afgelopen seizoen. Hicham Faik schoot al in de tweede minuut raak, na een assist van Jordy Bruijn: 1-0.

Het zag er dan ook heel aardig uit wat Heerenveen in het eerste kwartier liet zien. Combinaties liepen soepel, rechtsbuiten Mitchell van Bergen bezorgde zijn directe tegenstander veel problemen en Ben Rienstra was dicht bij de tweede treffer. Zijn schot werd echter gekraakt.

 

Halverwege de eerste helft nam St. Pauli het initiatief over. Warner Hahn voorkwam met een knappe redding de gelijkmaker. Een paar minuten later werd een treffer van St. Pauli-aanvaller Chistian Conteh afgekeurd wegens buitenspel.

Na rust viel die gelijkmaker dan toch. Na een overtreding van Sherel Floranus kreeg St. Pauli een penalty. Dimitrios Diamantakos schoot beheerst raak: 1-1. In het vervolg maakt Heerenveen de meeste aanspraak op een oefenzege – zo werd een doelpunt van Jordy Bruijn afgekeurd wegens buitenspel – maar een winnaar kwam er niet.

Heerenveen speelt dinsdag nog een oefenwedstrijd tegen de VVCS. Komend weekeinde wacht voor de ploeg van trainer Johnny Jansen een trip naar Sunderland.