Josette en Anne Baas nemen Bakker Bart Heerenveen over: ‘Het wordt een compleet andere zaak’

HEERENVEEN - Josette (33) en Anne (35) Baas nemen de Bakker Bart in Heerenveen over van Taeke en Ida Struiksma. Op zaterdag 27 juli om 17.00 uur krijgen zij de sleutels overhandigd van het echtpaar, dat sinds 2012 als franchise de zaak runde aan Het Baken 2.

Het ondernemersechtpaar Baas runt zelf sinds bijna elf jaar al de Bakker Bart in Steenwijk. Daarvoor werkten zij beiden bij de Bakker Bart in Heerenveen die, tot de overname in 2012, werd gerund door Michael Zonneveld.

,,We hebben toen heel veel geleerd van het reilen en zeilen rondom een eigen zaak”, zegt Anne Baas, die net als zijn vrouw de roots in de regio Heerenveen heeft. Zelf komt hij uit Nijeholtwolde en voetbalde tot de jeugd bij Heerenveense Boys. Op zijn zeventiende vertrok hij naar FC Groningen. Terwijl Josette Baas oorspronkelijk uit Langezwaag komt, waar haar ouders nog steeds wonen. ,,De ouders van Anne wonen nog steeds in Heerenveen”, zegt Josette.

De Bakker Bart in Heerenveen stond al langer op het lijstje van Anne en Josette Baas. Toen de winkel in 2012 te koop stond verwachtten zij net hun eerste kind. Daarnaast runden zij toen niet alleen al de Bakker Bart in Steenwijk, maar ook nog een Puur, ijs en chocolade in de Overijsselse stad.

,,Op een gegeven moment zei de winkelbegeleider tegen ons dat de Bakker Bart in Heerenveen weer te koop stond. Het is prachtig dat we nu wel de winkel kunnen overnemen”, zegt Anne. ,,Overigens hebben we nu twee kinderen. Een dochter van twee (Tjes-Anna) en een dochter van zes (Josanne).”

Vernieuwing

Na de overname is de Bakker Bart dicht op maandag 29 en dinsdag 30 juli. Dat doet het echtpaar naar eigen zeggen om zich de zaak eigen te maken. Daarnaast zijn er plannen voor een verbouwing. Die vindt vermoedelijk dit najaar en anders begin 2020 plaats.

,,Het wordt een compleet andere zaak Wat er bijvoorbeeld gaat gebeuren, is dat de Bakker Bart groter wordt en er een groter zitgedeelte komt. Tot die tijd gaan we op dezelfde voet verder”, zegt Josette. ,,Nieuw is wel dat we meteen maandag als brooddag introduceren. Alle broden, behalve de gevulde, kosten net als bij Bakker Bart Steenwijk op maandag dan 1,90 euro.”

‘Toogoodtogo’

In Steenwijk heeft het ondernemersechtpaar sinds een aantal maanden nu ook ‘Toogoodtogo’. ,,Dat is een app waarmee bij verschillende bedrijven aan het einde van de dag ‘boxen’ kunnen worden opgehaald voor een leuke prijs. Dit willen we ook in Heerenveen gaan doen. Daarmee willen we derving zo laag mogelijk houden. Je kunt een ‘box’ kopen voor vier euro. Ook zitten er verrassingsproducten in ter waarde van twaalf euro.”

De boxen worden dagelijks aangeboden. Wel kan het zo zijn dat boxen worden geannuleerd omdat er die dag dan niet veel derving is. ,,Maar het kan ook zijn dat we veel boxen aanbieden, als het bijvoorbeeld in eens heel hard gaat regenen en er dus weinig klanten komen. Dan hebben we veel over. Dat bieden we dan aan.”

(Tekst Jitze Hooghiemstra)