Boer Olke uit Texas in huwelijksbootje gestapt met Hilda

Boer Olke, bekend van het televisieprogramma Boer Zoekt Vrouw, is getrouwd met zijn Hilda. Het stel verloofde zich in september 2018, ruim een half jaar na hun eerste kennismaking. De twee trouwden al in april maar bracht het pas dit weekeinde naar buiten.

Olke deed in 2016 mee aan het televisieprogramma Zijn zoektocht naar een vrouw leverde in eerste instantie niets op, maar na het programma ontmoette hij de Amerikaanse Karen. Begin 2018 overleed zij aan de gevolgen van borstkanker.

Daarna kwam hij in contact met de Nederlandse Hilda, die eveneens in Texas woont en opgroeide op een tulpenkwekerij. ,,Ze heeft me gecondoleerd met het verlies van Karen. Ze bood aan een keer een kopje koffie te drinken samen, als ik daar klaar voor was natuurlijk'', aldus Olke, afkomstig uit Oudehorne. Olke vroeg Hilda ten huwelijk toen ze in een hotel in Dallas verbleven. Na het diner dronken ze samen een wijntje buiten bij het vuur. Hilda zei volmondig ja.

Het huwelijk werd gevierd in bijzijn van familie en vrienden. De twee hopen op een lang bestaan op de boerderij van Olke in Texas. Een huwelijksreis zit er eerst nog niet in. ,,Wij hopen in het najaar een klein reisje te kunnen maken. Misschien een paar dagen naar de kust van Texas, dat zou heel fijn zijn'', laat het stel weten tegenover het programma.