Korfballers worden Europees kampioen

Heerenveen - Het Friese korfbalteam onder de 15 jaar dat afgelopen seizoen onder leiding van trainer coach Jogchum-Jan Klaren uit Heerenveen kampioen van Nederland werd, is nu Europoees kampioen. Het kampioenschap werd gehouden in Hongarije bij Boedapest.

Er volgde een lange periode van voorbereiding omdat spelers en begeleiding zelf een groot gedeelte van de reis-en verblijfskosten bijeen moesten zien te krijgen om deze voor hen unieke reis van 4 dagen te kunnen maken. Dankzij bijdragen van de KNKB, enkele sponsoren, begeleiders en niet te vergeten de spelers zelf door het organiseren van verschillende ludieke acties kon deze reis plaatsvinden. In totaal namen er 16 spelers en 6 begeleiders deel aan de reis.

Op de eerste wedstrijddag moest er respectievelijk tegen Duitsland, Slowakije, Engeland en Hongarije worden gespeeld en werden alle 4 wedstrijden tegen vaak fysiek sterkere tegenstanders gewonnen. Op de tweede dag moest er worden aangetreden tegen Tsjechie en Portugal. Vooral het laatste land werd als een geduchte tegenstander beschouwd. Portugal had namelijk ook alle wedstrijden gewonnen. Het werd een spannende wedstrijd die uiteindelijk met 9 - 4 werd gewonnen.