CBF Erkenning voor Stichting Happy Holiday

HEERENVEEN - Stichting Happy Holiday is door Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) erkent als goed goel.

Er zijn maar weinig mensen die gehoord hebben van Stichting Happy Holiday en haar activiteiten op het Landgoed IJsselvliedt in het Gelders Wezep. En soms is dat maar goed ook. Deze stichting organiseert al 30 jaar vakanties voor gezinnen met ernstig of terminaal zieke kinderen of ouders. Dit deden ze eerst onder de vlag van het Nederlandse Rode Kruis. en vanaf 2015 zelfstandig. Door de zware zorg die er soms geboden moet worden aan deze gezinnen, is een gezin niet altijd in staat om zelfstandig op vakantie te gaan. Ook hebben de meeste gezinnen het financieel moeilijk, door de hoge kosten die de zorg voor een ziek gezinslid met zich meebrengt.

Stichting Happy Holiday werkt alleen maar met vrijwilligers, bestaande uit, artsen, verpleegkundige, zorgvrijwilligers en een recreatieteam. De stichting heeft geen beroepskrachten in dienst en het bestuur geniet geen inkomen. Iedereen is vrijwilliger. De door het land verspreide ambassadeurs van Happy Holiday genereren samen met het bestuur de jaarlijkse inkomsten.

Deze bestaan uit bijvoorbeeld statiegeldacties. Staan op een beurs of markt. Of ze kloppen aan bij bedrijven en fondsen om daar de stichting meer bekendheid te geven. Deze bekendheid heeft pas geleden een extra stimulans gekregen doordat het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) Happy Holiday heeft erkent als goed doel in de hoogste categorie A.

Wat is de Erkenning?

De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door het CBF, Toezichthouder Goede doelen wordt uitgegeven. Alleen goede doelen die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen de Erkenning krijgen. Zo kun je ervan uitgaan dat Erkende Goede Doelen daadwerkelijk bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig omgaan met elke euro, verantwoording afleggen en zich onafhankelijk laten controleren. Het CBF zegt dan ook; “Geef gerust”. Je kunt ervan uitgaand dat deze donatie goed wordt besteed.

Wilt u meer weten over Happy Holiday. Kijk dan op onze website www.stichtinghappyholiday.nl