Plantenkar in greppel gedumpt: 'Jammer dat het zo moet'

Aan de Prins Bernhardweg in Oranjewoud is in de nacht van zondag op maandag een plantenkar meegesleept en 300 meter verderop in een greppel gedumpt.

Op basis van goed vertrouwen verkoopt Odilia Hiemstra al sinds mei haar plantjes vanuit een plantenkar aan de Prins Bernhardweg in Oranjewoud. De kar staat er dag en nacht, voorbijgangers kunnen voor 50 eurocent een plantje kopen.

Maandagochtend kreeg Odilia verscheidene telefoontjes en sms’jes van buren die vertelden dat haar plantenkar verderop de straat in de greppel lag. In de nacht van zondag op maandag hoorden een aantal buren veel herrie in de straat. Zij vermoeden dat een aantal jongelui met de kar hebben gesleept. De helft van de planten, die Odilia zelf stekt, zijn niet meer te verkopen. Ook een aantal plastic kratten die op de kar stonden zijn beschadigd. De plantenkar is nog heel. Er was geen geld gestolen, dat lag volgens Odilia niet in de kar.

„Jammer dat het zo moet. Je hebt er vertrouwen in dat mensen zo’n kar laten staan”, zegt Odilia. De kar is met behulp van een aantal buren uit de sloot gehaald. Odilia gaat wel weer planten verkopen, maar de kar wordt voortaan wel vastgemaakt aan een ketting.