Sara Regensburg (9) plaatst zich voor NK Voltige

Sara Regensburg (9 jaar) uit Heerenveen heeft zich als allerjongste deelnemer geplaatst voor het nationale kampioenschap voltigeren. De titelstrijd vindt plaats tijdens de Hippiade op het KNHS-terrein in Ermelo.

De jeugdige Heerenveense heeft zich tussen de vijftien beste voltigeurs van Nederland geplaatst, die allemaal ouder zijn dan veertien jaar. Sara voltigeert al vanaf haar zesde bij Voltigevereniging ’t Prinsepaard in Haskerhorne en doet ook aan turnen.

Dat komt goed uit, want voltige is een combinatie van turnen, acrobatiek en dans en dat op een galopperend paard. Zij doet haar oefeningen op Finnegan, een bonte ruin van 7 jaar. Het thema van haar vrije kur op muziek is ‘blij met regen’.’’

Leden van ’t Prinsepaard doen mee aan internationale wedstrijden. Trainster Hellen Engbersen van Vereniging ’t Prinsepaard: ,,Wij hebben twee nieuwe paarden in training waarmee we op nationaal niveau uitkomen en op internationaal niveau weer hoge ogen kunnen gaan gooien. Sara voltigeert in de klasse waarin ze alles in galop moet doen, de vrije kür op muziek en de verplichte oefeningen. De meeste voltigeurs van haar leeftijd zitten dan nog in de klasse waarbij het paard mag stappen. Sara is een veelbelovend toptalentje.‘’

Vorig jaar kon Sara zich nog niet plaatsen voor het NK omdat ze nog te klein was om de opsprong in galop zelfstandig te kunnen uitvoeren. Ze kon nog niet bij de handvaten van de voltigesingel.

Het NK is vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus.