FOTO’S | Battlehouse Heerenveen breidt uit met Battlehouse Arena

HEERENVEEN - Battlehouse Heerenveen breidt uit naar de Gedempte Molenwijk 4a. Daar wordt op vrijdag 30 augustus een Battlehouse Arena geopend.

Twee jaar geleden opende eigenaar Ger Kempers de deuren van Battlehouse Heerenveen aan de Gedempte Molenwijk 13. Dat is een interactief gamecentrum voor kleine als grote groepen van twee tot tweehonderd gasten.

Het nieuwe Battlehouse Arena wordt een entertainmentcentrum met tal van activiteiten en komt in het pand tegenover de Gedempte Molenwijk 13. Dat stond ruim een jaar leeg, na de verhuizing van dansschool Salseromboka naar het Abe Lenstra Stadion.

,,Op een gegeven moment kwam dit pand ter sprake”, zegt Kempers over de uitbreiding. ,,Toen het vroeger nog een Moviescoop was heb ik zelf in dit pand gewerkt. Ik wist dus hoe groot het was. Op nummer 13 zijn we alleen open op afspraak. Hier willen we vaker open zijn. Het is nog wel aftasten hoe en wat.”

Retrospellen

Bezoekers van de Battlehouse Arena worden straks verwelkomd in een grote ontvangsthal. Daar kunnen zij retrospellen spelen zoals donkey Kong, Pacman en Tertris.

Daarnaast worden activiteiten aangeboden zoals: een schietbaan voor luchtbus en kruisboog, een mission impossible parcours waarbij lichtgevende laserstralen ontweken moeten worden, een horrorescaperoom, sumoworstelen, bungeesoccer, digitale bingo en onder andere een dronevliegparcours.

Iedereen die wil kennismaken met de Battlehouse Arena is 30 augustus welkom vanaf 16.00 uur.

Om 17.00 uur is vervolgens de officiële opening. Kempers heeft daarvoor burgemeester Van der Zwan uitgenodigd. ,,Of hij komt of een wethouder, dat weet ik nu nog niet.”

Voor meer informatie over Battlehouse Heerenveen zie www.battlehouse.nl.

(Tekst Jitze Hooghiemstra/foto’s HoogMedia)