Burgemeester Van der Zwan te gast bij opening nieuw seizoen Seniorcafé, tal van activiteiten bibliotheken Mar en Fean

HEERENVEEN - Burgemeester Van der Zwan is woensdag 4 september de eerste gast in het nieuwe seizoen van het Seniorcafé in de bibliotheek van Heerenveen. Hij vertelt vanaf 10.15 uur over zaken die spelen in de gemeente Heerenveen. Ook vertelt hij over zichzelf.

Daarnaast zijn er diverse activiteiten in de bibliotheken van Heerenveen, Jubbega en Akkrum. Hieronder een overzicht.

Woensdag 4 september wordt vanaf 15.00 uur de eerste CoderDojo Junior gehouden in de bibliotheek van Heerenveen. Kinderen van 4 tot en met 6 jaar leren dan op begrijpelijke en speelse wijze programmeren.

Eerst wordt het prentenboek over Rupsje Nooitgenoeg voorgelezen. Daarna wordt kennisgemaakt met Botje Bij, een programmeerbare robot die het rupsje wil helpen zijn eten te verzamelen. Aanmelden is vereist en kan via coderdojo-marenfean.nl.

Inloopspreekuur

Dinsdag 3 september start Seniorweb Heerenveen met een wekelijks gratis inloopspreekuur in de bibliotheek Heerenveen.

Elke dinsdag van 13.30 tot 15.30 uur kan iedereen er vanaf dan terecht met vragen over de laptop, iPad, tablet en smartphone. De SeniorWeb-vrijwilligers geven antwoord en proberen problemen samen met de bezoekers op te lossen.

Op maandag 2 september is de bibliotheek gesloten vanwege een personeelsuitje.

Jubbega

Zaterdag 31 augustus start het culturele seizoen in Jubbega met een open huis van 14.00 tot 17.00 uur in De Kompenije. De bibliotheek houdt daar activiteiten voor jong en oud.

Tomke-tekenaar Luuk Klazenga tekent dan van 14.00 tot 16.00 uur samen met kinderen. Ook kunnen zij op de foto met Tomke.

Bij CoderDojo kunnen kinderen aan de slag met: Bee-Bot, micro:bit, Milo de Wetenschapsrover, programmeerspelletjes en valt een prijs te winnen. Daarnaast is er informatie over het DigiTaalhuis en het HIP en is er een kantklosdemonstratie.

Akkrum

Dinsdag 3 september vanaf 15.00 uur is er een CoderDojo on Tour in de bibliotheek van Akkrum. Kinderen van 7 tot 17 jaar kunnen dan op de computer een piano laten spelen met behulp van bananen. Dat kan met de MaKey MaKey, waarmee een computer opdrachten kan worden gegeven zonder gebruik van een toetsenbord of muis. Daarnaast laten de deelnemers ‘Ozobots’ dansen.

Voor aanmelding zie www.coderdojo-marenfean.nl/ontour.