Turninterlands dames en heren krijgen vervolg in Heerenveen

HEERENVEEN - Sportstad Heerenveen is vanaf zaterdag 31 augustus tot en met eind september wekelijks het toneel van een turninterland.

Dan komen ook de dames en heren van Oranje in actie die in Heerenveen wonen en trainen. Dat zijn onder anderen: Sanne en Lieke Wevers, Naomi Visser, Vera van Pol, Epke Zonderland, Michel Bletterman en Rick Jacobs.

De turninterlands worden gehouden door Topsport Noord in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en Sportstad Heerenveen.

Ook vorig jaar waren er interlands. Destijds in Thialf, met eenzelfde soort turntoestellen die ook worden gebruikt bij de wereldkampioenschappen turnen van begin oktober in Stuttgart en de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. Die toestellen worden nu wederom gebruikt.

De interlands zijn een test voor de ‘Heerenveense’ en andere Nederlandse toppers om zich te kwalificeren voor het WK in Stuttgart. Dat mondiale evenement is daarnaast de volgende fase voor directe kwalificatie voor de OS.

Deelnemers en programma

In totaal doen er dit jaar dertien landen mee, waaronder: Australië, België, Noorwegen, Zweden, Spanje, Italië, Turkije, Guatamala, Hongarije en Frankrijk.

Op zaterdag 31 augustus vanaf 10.30 uur neemt het Nederlands damesteam het op tegen: Italië, Noorwegen en Zweden.

Het Nederlands herenteam komt zaterdag 7 september vanaf 13.30 uur in actie tegen: België, Frankrijk, Spanje en Turkije.

Op zaterdag 14 september vanaf 10.30 uur nemen de dames het op tegen: Hongarije, Spanje en Zwitserland.

Terwijl de heren zaterdag 21 september vanaf 13.30 uur om eremetaal strijden tegen: Australië, Guatemala en Spanje.

Tickets zijn verkrijgbaar via: www.eventbrite.nl/e/tickets-dutch-gymnastics-the-trials en via info@topsportnoord.nl.