Groot Mannenkoor Noord-Nederland zoekt zangers voor nieuw project, repetities wederom in Heerenveen

HEERENVEEN - Het Groot Mannenkoor Noord-Nederland begint zaterdag 12 oktober met een nieuw project en is op zoek naar nieuwe zangers. In totaal staan zes concerten op het programma.

Het project bestaat uit drie repetities en zes concerten, waaronder een in het Dolfinarium in Harderwijk. De repetities zijn in de Goede Herderkerk aan de Oude Veenscheiding 15 in Heerenveen en zijn op de zaterdagen 12 oktober, 9 november en 11 januari. De aanvang is telkens om 10.00 uur. Ook is er een concert in Heerenveen. Dat is op zaterdag 11 januari 2020 in de Goede Herderkerk en begint om 12.30 uur.

Inschrijven kan via secretariaat@martinmans.nl en bij de repetitie op 12 oktober. Deelname bedraagt zestig euro. Daarin zijn inbegrepen kosten voor de repetities en de zes concerten is inbegrepen. De bladmuziek is gratis.

Het eerste concert is op dinsdag 15 oktober in de Brug-Eskerk in Dwingeloo. Het zesde en laatste concert is op zaterdag 7 maart 2020 in De Oase in Drachten.

Martin Mans

De projecten zijn bedoeld voor alle zangers die het aantrekkelijk vinden om naast het lidmaatschap van hun reguliere koor mee te doen aan een extra project dat wordt geleid door mannenkoorspecialist Martin Mans.

Ook mannen die geen lid zijn van een bestaand koor zijn van harte welkom om deel te nemen. Bij de repetities wordt een repertoire ingestudeerd van Nederlandstalig geestelijke liederen, spirituals en klassieke en populaire muziek.

Bij de voorgaande is een vaste kern van zangers ontstaan. Het aantal deelnemers is de honderd ondertussen gepasseerd. Nieuwe zangers zijn nog steeds welkom.