G-voetballers SC Heerenveen met contract op zak Bijzondere Eredivisie in

Met ingang van het seizoen 2019/2020 beschikt SC Heerenveen over nóg een team dat uitkomt op eredivisieniveau. Twaalf G-voetballers vertegenwoordigen de club in de Bijzondere Eredivisie. Daarvoor worden deze week de contracten ondertekend.

De Bijzondere Eredivisie is een initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK), bedoeld om een podium te creëren voor voetballende kinderen met een beperking. De competitie bestaat uit teams van diverse vaderlandse betaald voetbalorganisaties, waaronder SC Heerenveen.De Bijzondere Eredivisie telt vier wedstrijddagen per seizoen. Een aantal keren per jaar traint de SC Heerenveen-selectie onder leiding van een vaste trainer voor de duels met ADO Den Haag, Ajax, De Graafschap, FC Emmen, FC Groningen, Heracles Almelo, Excelsior, VVV-Venlo en FC Utrecht.

De selectiedag bij Heerenveen vond vorige maand plaats. Tientallen talenten tussen de tien en achttien jaar hadden zich aangemeld voor de deze dag op Sportpark Skoatterwâld. De enthousiastelingen gooiden alles in de strijd om een plekje in de G-selectie, maar hadden bovenal plezier en genoten van de mooie ervaring.