Brandweer Akkrum start wervingscampagne voor nieuwe vrijwilligers

AKKRUM - De brandweer Akkrum telt op dit moment vijftien vrijwilligers. Vooral op werkdagen ontstaat er krapte in de bezetting en daarom begint de Akkrumer brandweer een wervingscampagne met als motto Stap jij in bij brandweer Akkrum?

Er is behoefte aan nieuwe teamleden die overdag snel in de brandweerkazerne kunnen zijn. Vanzelfsprekend kan niet van iemand worden verwacht dat hij altijd beschikbaar is, daarom is de ploeg groter dan de bezetting die nodig is om uit te rukken. De Akkrumers komen jaarlijks gemiddeld vijftig keer in actie.

Brandweer Akkrum zoekt mannen en vrouwen die wonen of werken in de buurt van Akkrum-Nes. In principe kan iedereen zich aanmelden, ongeacht het beroep. Belangrijk is dat vrijwilligers per week ongeveer drie werkdagen op hooguit vijf minuten reisafstand van de kazerne werkzaam zijn of wonen en dat zij zich redelijk snel kunnen vrijmaken van hun werkzaamheden.

Om in te kunnen schatten of het brandweerwerk iets is voor iemand, kunnen belangstellenden een periode meedraaien tijdens oefenavonden. Bovendien krijgen ze een pager zodat ze bij een melding de adrenaline-kick kunnen ervaren.

De eerste oefenavond op locatie is 3 september vanaf 20.00 uur bij de Opstekker in Nes. Naast de oefeningen houdt brandweer Akkrum 10 oktober een informatieavond in de kazerne in Akkrum waar geïnteresseerden kennis kunnen maken met het team en alle ins en outs te weten komen over het werk van de brandweervrijwilliger.

Meer informatie op www.brandweerakkrum.nl