FOTO'S | Contracten nieuwe G-team SC Heerenveen ondertekend, training op Sportpark Skoatterwâld

HEERENVEEN - De contractondertekening van het nieuwe G-team van SC Heerenveen is een feit. Vanochtend zijn de handtekeningen gezet voor het team dat uit gaat komen op eredivisieniveau. Daarnaast vond een training plaats op Sportpark Skoatterwâld.

Twaalf G-voetballers vertegenwoordigen de club in de Bijzondere Eredivisie. Die competitie is een initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) en is bedoeld om een podium te creëren voor voetballende kinderen met een beperking. 

De competitie bestaat uit teams van diverse vaderlandse betaald voetbalorganisaties, waaronder SC Heerenveen.

De Bijzondere Eredivisie telt vier wedstrijddagen per seizoen. Een aantal keren per jaar traint de SC Heerenveen-selectie onder leiding van een vaste trainer voor de duels met ADO Den Haag, Ajax, De Graafschap, FC Emmen, FC Groningen, Heracles Almelo, Excelsior, VVV-Venlo en FC Utrecht.

Selectiedag

De selectiedag bij Heerenveen vond vorige maand plaats. Tientallen talenten tussen de tien en achttien jaar hadden zich aangemeld voor de deze dag op Sportpark Skoatterwâld. 

De enthousiastelingen gooiden alles in de strijd om een plekje in de G-selectie, maar hadden bovenal plezier en genoten van de mooie ervaring.

(Foto’s Max van Gelder)