Voetbalvereniging Read Swart klaar voor grootse viering 90-jarig bestaan

DE KNIPE - Voetbalvereniging Read Swart uit De Knipe bestaat 27 augustus negentig jaar.

De club viert het jubileum van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september. Er staan verschillende activiteiten op het programma voor oud-leden, leden, sponsoren, vrijwilligers, donateurs, supporters en iedereen die Read Swart een warm hart toedraagt.

Read Swart werd in 1929 opgericht in het dorpscafé, dat ook jarenlang diende als kantine en kleedkamer. Momenteel heeft de voetbalclub ongeveer driehonderd leden.

Tijdens het hele weekend kunnen bezoekers negentig jaar Read Swart beleven. Zo is In de bestuurskamer is een tentoonstelling te zien met foto’s, video’s en attributen van de afgelopen negentig jaar.

Reünietoernooi

Op de vrijdagavond start het feest met een reünietoernooi voor leden en oud-leden. Daaraan doen tweeëntwintig heren- en damesteams mee. Na het toernooi kunnen de deelnemers en supporters herinneringen ophalen. Ook treden de vinyl dj’s ‘The Single Guys’ op.

Zaterdagmiddag doen vervolgens ongeveer tweehonderd jeugdleden mee aan een voetbalclinic, een voetbalcircuit en voetbalgolf. Na afloop is er een barbecue.

’s Avonds is er een feest voor alle Read Swarters en zijn ook alle sponsors van Read Swart en verenigingen uit De Knipe uitgenodigd.

Officieel moment

Ook is er op de zaterdagavond een officieel moment. Daarna start het feest met de top honderd band Grooving.

Het feestweekend wordt afgesloten op de zondag. Na een brunch en spelen voor seniorenleden kan een helikoptervlucht worden gemaakt boven De Knipe. Tenslotte is er een ‘Schijt-je-rijk-verloting’.

Zie www.read-swart.nl/jubileum. Voor sommige onderdelen kunnen geïnteresseerden zich nog opgeven.