Fit20 verhuist naar Burgemeester Kuperusplein

HEERENVEEN - Fit20 verhuist dinsdag 24 september van het Van Harenspad naar het Burgemeester Kuperusplein. De planning is om ’s ochtends te verhuizen, zodat klanten er vanaf 16.30 uur weer terecht kunnen om te sporten. De officiële heropening is op 11 oktober.

In het voormalige onderkomen van makelaardij Hoekstra krijgt de sportschool fors meer ruimte. Nu beschikt Fit20 van eigenaar Wilko Riezebos, die ook een Fit20 in Sneek heeft, over ongeveer honderd vierkante meter.

Op de nieuwe locatie, die met het Burgemeester Kuperusplein beschikt over parkeren voor de deur, wordt dat bijna driehonderd vierkante meter. Ook Sav Yoga, Pilates en Dans krijgt een plek in het pand. Dat geldt ook voor het personal trainingsgedeelte Reseth, die Riezebos zelf geeft en dat meer ruimte krijgt.

Daarnaast wordt nog een huurder gezocht voor een kantoorruimte van ongeveer vijfentwintig vierkante meter in het onderkomen. ,,De bedoeling is dat het een health center wordt. Het zou daarom mooi zijn als in die ruimte iets medisch kan komen.”

Dankzij de verhuizing kan Fit20 straks maximaal vier personen tegelijk trainen. Dat zijn er nu twee per twintig minuten. Zij worden getraind door één van de vier medewerkers. Daarnaast wordt nog gezocht naar nieuwe personal trainers.

Daarnaast komt er hightech luchtzuivering, waardoor de luchtkwaliteit altijd goed blijft. Voor het principe van de sportschool is dat van groot belang. Klanten trainen er gedurende twintig minuten in kleding die ze naar het werk aan hebben en dankzij de luchtzuivering niet bezweet de deur uitgaan.

Schermpjes en sensoren

Verder komen er schermpjes en sensoren. Dat moet leiden tot nog effectievere trainingen. Nu telt de personal trainer voor de klanten of een oefening, die twintig seconden duurt en in slow-motion wordt uitgevoerd, is gedaan. Dat wordt straks bijgehouden via de schermpjes, waardoor trainers zich meer met klanten kunnen bezighouden qua training geven.

Terwijl de sensoren bedoeld zijn om te voorkomen dat een oefening goed wordt uitgevoerd. Als een oefening niet goed wordt gedaan, dan geeft de sensor dit aan.

Feest

De officiële heropening op 11 oktober staat ook in het teken van vier jaar Fit20 in Heerenveen. Van 18.30 tot 21.00 uur is er dan een open huis. Mensen die vragen hebben over hoe Fit20 werkt en hoe binnen drie maanden al veel effect kan worden bereikt, kunnen er dan terecht. Daarnaast heeft de sportschool nog ruimte voor nieuwe leden. ,,Als mensen het sporten bij ons zelf willen ervaren, kunnen zij zich opgeven voor een gratis kennismakingstraining.”

Om 19.00 uur is de officiële opening. Door wie dat wordt gedaan, weet Riezebos nog niet. ,,Maar het zou mooi zijn als de burgemeester dit zou willen doen.”

Zie www.fit20heerenveen.nl.

(Tekst Jitze Hooghiemstra)