FOTO’S | ‘Het Dorpsfeest Oranjewoud is weer super geslaagd’

ORANJEWOUD - De 42ste editie van het Dorpsfeest Oranjewoud is afgelopen week gehouden. Donderdag werd het festijn afgetrapt met de traditionele pubquiz. Daar deden tweeëndertig teams aan mee. Ook was er diezelfde avond een dropping.

Vervolgens waren er elke dag activiteiten voor jong en oud. Zaterdagavond was er voor de band Smuk een primeur. Zij waren de eerste band die twee jaar achtereen op het podium stonden.

Hieronder een door de organisatie zelf ingestuurd verslag met foto’s.

Voor de 42ste keer is de dorpsfeest commissie en de activiteiten commissie aan de slag gegaan om een geweldig dorpsfeest te organiseren. Wat moesten we veranderen, en wat lieten we hetzelfde? Hoe kunnen we zoveel mogelijk mensen bereiken met dit dorpsfeest? Weer kunnen we niet beinvloeden maar de rest…..

Dus gingen we de donderdag van start met de nu al traditionele pubquiz. Die werd geweldig bezocht, wel 32 teams. Jammer genoeg moesten we ivm de veiligheid en het geluid in de tent het bij deze grote hoeveelheid teams houden. Het was een super avond. Krakende hersenen om de moeilijke vragen te beantwoorden, schallende stemmen om de al bekende liederen mee te brallen en de spieren werden ook getraind bij de sta-zit vragen. Dus voor ieder wat wils en het was gewoon gezellig. Het team wat uiteindelijke na een lange strijd, naar huis ging met de wisselbeker was: Wall of Glass.

Ook werd de donderdagavond gebruikt om de dropping te houden. Ongeveer 80 deelnemers deden mee en werden in 2 bussen gebracht naar een toen onbekende plek. Het was ergens in de buurt van Bontebok weten we nu. Iedereen is weer veilig thuisgekomen en rond half twee was de laatste deelnemer binnen.

Na een goede nachtrust was het tijd voor allerlei kinderactiviteiten. Hier hebben we een wijziging gebracht in het bestaande programma. Er werd dit jaar namelijk een heuse dansworkshop gehouden. Gelukkig regende het buiten en was dit een mooie binnenactiviteit. Springen, hossen en gek doen, daar zijn de kinderen uit het Wald bijzonder goed in. Daarna even eten, friet of de barbecue van de Koningshof en weer door. Op naar de playbackshow die altijd leuk blijft, wel 16 optrdens werden verzorgd en de winnaars zijn daarna bekend geworden. De leeftijd varieerde tussen de 3 en veel ouder dus echt een top avond. Mooi om al die talentjes van Oranjewoud op het podium te zien schitteren.

Na de playbackshow stond nog de spokentocht op het programma. Er was een goede voorbereiding geweest en de start ging goed. Alleen het weer werd vreselijk, het regende zo hard dat halverwege toch besloten is het af te lasten. De kinderen zijn veelal nat, koud en moe naar huis gegaan.

Zaterdag ging goed van start met een mooi zonnetje, jammer genoeg bleef dat niet de gehele ochtend zo. Maar de survival groep mocht nat worden, want die hadden veel sloten en touwbruggen te gaan en dus waren al nat van het vele water. Samenwerken, kracht en uithoudingsvermogen werden goed getest in alle verschillende onderdelen.

Voor de fietstocht was het jammer maar voor diegene die al gestart waren bleek het een mooie route met leuke spelletjes te zijn en werd er geschuild wanneer de regen teveel was.

In de middag stonden de zeskamp en de kinderspelletjes met ponykar op het programma. Gelukkig werkte het weer mee en was het erg gezellig. Niet zo heel druk, het publiek werd bij de zeskamp wel gemist, maar het was gemoedelijk en er werd fanatiek gestreden met allerlei spellen. Behendigheid, kracht en samenwerking waren hiervoor nodig.

De kinderen hadden het leuk met schminken, knutselen, koe melken, suikerspin eten en springen.

Eind van de middag was ‘In control’ er die muziek liet horen zodat iedereen op de hoogte werd gebracht van het talent in Oranjewoud, erg bedankt jongens.

Rond vijf uur was de prijsuitreiking van al de verschillende onderdelen en dat werd een mooie afsluiting van de middag.

Even uitrusten en eten en we konden los. De feestavond kon beginnen. Met Smuk, de band die zorgde voor de muziek, was het geweldig. Gezellige drukte en een echte feeststemming heerste er.

Voor ons als organisatie een erg geslaagd dorpsfeest waarop we kunnen terugkijken. Zondag hebben we opgeruimd en alles weer aan kant gebracht zodat de tent afgebroken kon worden. Op naar het volgende dorpsfeest.

(Tekst Neeltje Riemersma, lid van de DFC)