FOTO’S | De Roerganger neemt nieuwe unit officieel in gebruik

HEERENVEEN - De nieuwe unit die in juli is geplaatst bij basisschool De Roerganger in Heerenveen is maandagmiddag officieel in gebruik genomen.

De openingshandeling werd verricht door Eric Rietkerk, bestuurder van koepelorganisatie CBO Meilân waar De Roerganger onder valt, samen met Jairo Oosterhof uit groep één van de basisschool. Zij knipten lintjes door, waardoor de sleutel van de unit vrijkwam. De jonge scholier draaide vervolgens de deur van slot, waarna de aanwezigen binnen mochten kijken.

Voorafgaand aan de openingshandeling zongen de leerlingen uit groep één samen met hun juf Hillegonda een lied over de nieuwe klas. Ook bliezen zij bellen met bellenblaas. Daarnaast zwaaiden de leerlingen uit groep met feestelijke linten. Vervolgens liep Jairo Oosterhof samen met Rietkerk door de erehaag naar de deur van de unit. Alle aanwezigen telden terug van tien naar nul, waarna de lintjes werden door geknipt.

Zoals dat hoort bij een feest werd er ook getrakteerd. Voor alle leerlingen en andere aanwezigen was er een gezonde traktatie. 

Ruimtetekort

De unit biedt vanaf dit schooljaar onderdak aan groep één van de basisschool uit Heerenveen. Het bijgebouw moet het tekort aan vierkante meters oplossen bij De Roerganger. De school, die 226 leerlingen heeft en ook nu weer boven de tweehonderd kinderen uitkomt, komt momenteel ongeveer tweehonderd vierkante meter tekort.

De unit is goed voor vijfentachtig vierkante meter extra. Ongeveer vijf jaar geleden werd ook al een unit geplaatst.

Om het huidige tekort op te lossen, volgt een van de twee groepen twee de lessen in het speellokaal. Omdat groep één naar de nieuwe unit verhuist, komt er lokaal vrij in de school.

(Foto’s Max van Gelder)